Дачић: Укинути Хашки трибунал

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић је рекао да Србија нема "ни милиметар" одговорности за изјаве лидера радикала и хашког оптуженика Војислава Шешеља.

 

Србија 21.11.2014 | 19:41
Дачић: Укинути Хашки трибунал

Ивица Дачић порукучује да Шешељева странка нема утицаја на политичку сцену Србије и да је Трибунал дозволио да Шешељ буде ослобођен, преноси Бета.

"Да ли је он (Шешељ) неки државни функционер? Да ли у Хрватској има оних који причају о усташтву? Ми (Хрватска и Србија) треба да наше односе релаксирамо, а не да их компликујемо", рекао је Дачић, коментаришући иницијативу хрватских посланика да се у Европском парламенту донесе резолуција којом би се осудиле изјаве хашког оптуженика Војислава Шешеља.

Оценио је да Хашки Трибунал "није био у стању" да заврши суђење Шешељу и да би резолуцијама пре требало укинути тај суд, који, како је рекао, предуго постоји.

"Хашки Трибунал је дозволио да дође до ове сутуације. Србија у томе нема ни милиметар одговорности. Могу да доносе резолуције, али оне се не могу односити на Србију. Србија се јасно определила, а уосталом Шешељ највише напада власти у Србији", рекао је Дачић.

Коментаришусћи Шесељеве изјаве о великој Србији, Дачић је упитао - "Ко је данас Војислав Шесељ у Србији?"

Нагласио је да је СРС ванпараламентарна странка и да нема "нема никаквог утицаја" на политичку сцену Србије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Судија

22.11.2014 02:00

Кад никоме не смета велика Албанија зашто им толико смета ВЕЛИКА СРБИЈА. Шешељ само износи историјске чињенице против којих се тешко борити.

ОДГОВОРИТЕ