Космајцу привремено одузета имовина

Виши суд у Београду привремено је одузео имовину осумњиченом Драгославу Космајцу, његовој супрузи Александри и сину Лазару за коју се сумња да је произашла из кривичног дела.

Србија 21.11.2014 | 14:20
 Космајцу привремено одузета имовина

Судија за претходни поступак усвојио је предлог Вишег тужилаштва и 20. новембра донео решење којим се привремено одузима имовина Драгослава Космајца и трећих лица, Александре и Лазара Космајца, саопштио је данас Виши суд.Странке у поступку имају право да уложе жалбу Кривичном ванпретресном већу суда у року од осам дана.

Иначе, Више јавно тужилаштво у Београду донело је у понедељак наредбу о покретању финансијске истраге против Космајца, осумњиченог за више кривичних дела и предложило суду да му се привремено одузиме имовина, за коју се сумња да је стечена криминалним делатностима.У писаној информацији тужилаштва у понедељак достављеној Тањугу, прецизира се да је тужилаштво након доношења наредбе о споровђењу истраге против Космајца, донело и наредбе о забрани располагања имовином и истовремено поднело предлог суду за привремено одузимање имовине.О трајном одузимању имовине може се одлучивати тек по правоснажно окончаном кривичном поступку који је завршен осуђујућом пресудом.

Више тужилаштво спроводи истрагу против Космајца, због кривичних дела подстрекавање на злоупотребу службеног положаја, док београдско Прво основно јавно тужилаштво води истрагу против Космајца због пореске утаје, противправног заузимања земљишта и фалсификовања исправе и преваре.Више тужилаштво у истом поступку терети Драга Милидрага да је извршио кривично дело злоупотребе слузбеног полозаја и Милана Рапаића за кривично дело злоупотреба службеног положаја извршено помагањем.

Основно тужилаштво терети и Веру Бојић да је заједно са Космајцем извршила кривично дело преваре, приликом купопродаје парцеле која је припојена његовој парцели на основу фиктивног пуномоћја.Космајац, Рапајић и Милидраг су задржани у притвору, док се Бојићева брани са слободе.Иначе, Космајац је јуче приведен на саслушање у Прво основно тужилаштво у Београду због више кривичних дела, али се бранио ћутањем.Портпарол Тужилаштва Ирена Бјелош рекла је синоћ Тањугу да Космајац није желео да износи своју одбрану, већ је искористио право да се брани ћутањем, јер на саслушање нису приступили његови изабрани браниоци.

Космајац, након хапшења прошле седмице, није желео да изнесе одбрану ни пред Вишим тужилаштвом у Београду које такође води истрагу против њега из истог разлога, а адвокати не долазе у Тужилаштво због штрајка који траје већ два месеца.Космајца је премијер Александар Вучић летос означио као највећег нарко дилера у држави, а у "Белој књизи организованог криминала" МУП Србије из 2001. он се наводи као један од најзначајнијих трговаца опојним дрогама.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

21.11.2014 18:04

Засто привремено

ОДГОВОРИТЕ