Павић критикује Пореску управу

Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је да Пореска управа Републике Српске на подручју града врло мало ради на наплати пореза на непокретности који представља важан извор прихода локалних заједница.

Република Српска 21.11.2014 | 16:52
Павић критикује Пореску управу

"Од укупно пријављених 3,6 милиона КМ пореза на непокретности у Приједору за 2012. и 2013. годину више од милион КМ нам се дугује или готово трећина. Рачуни за овај порез умјесто у јануару долазе у јуну, што је такође проблем", рекао је Павић.

Он је навео да је од Пореске управе затражио податке о обухвату имовине будући да има пореских обвезника који су пријавили само дио имовине.

"Инсистирамо на два постулата пореске политике, а то су пореска стопа и порески обухват. Ми уопште не знамо за обухват, а по износу видмо да Пореска управа наплаћује само оно што им је пријављено, а не стварну имовину", рекао је Павић.

Обавезе за порез на непокретности за 2014. годину у Приједору износе 1,7 милиона КМ, од чега је наплаћено нешто више од пола милиона КМ или 32 одсто.

"Доста значајан податак је да је по основу пореза на непокретности за 2012. годину укупан износ пореза на рачуну са приговором 92.118 КМ. Та чињеница показује да се ништа не рјешава по приговорима странака на уручене рачуне", наводи се у информацији Одјељења за финансије града Приједора о наплати овог пореза.

Градска управа Приједор од Пореске управе тражи одговоре на питања које мјере ова управа предузима да повећа наплату пореза на непокретности, зашто Пореска управа не рјешава приговоре пореских обвезника и зашто не убрза процес подјеле рачуна.

"Предлажемо Пореској управи да појача инспекцијске конторле на терену у циљу веће пријаве непокретности у власништву правних лица, а самим тим и повећања наплате овог пореза. Од Пореске управе очекујемо податке који показују разлоге смањења броја правних лица, а потребно је упоредити и податке Пореске управе о правним субјектима са подацима АПИФ-а", наводи се у информацији Одјељења за финансије града Приједора.

Градска управа Приједор указује на штетну појаву да се имовина предузетника пријављује као имовина физичких лица и Пореској управи предлаже и успостављање јединственог система праћења неплатиша којим би се онемогућило издавање личних докумената дужницима.


Извор: СРНА

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

семберац

21.11.2014 08:43

ДОБРО ЈЕ ВИСЕ И ТЕБЕ.Сто си наплацивао наплацивао си.Склоните висе ову фацу са екрана,молим Вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

21.11.2014 09:10

Вала би стварно могао да сјашеш Маркане. Треба народ да живи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

21.11.2014 09:18

Хм,хм,знаци у расподјели добио Пореску управу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

сана

21.11.2014 09:45

Овај би да уведе ненормалне намете људима. Неко је направио кућу још у бившој држави. А сада не може нормално да руча сваки дан. Јер су Марко и Миле све уништили. Треба им новац за финансирање гласача који су на грбачи споменуте биједе. Само да Савез за промјене формира владу, отиће Марко твоја кућа а и све остало што си наклепао. А и ако Савез не формира владу, имаћете "5-ти октобар" и овдје. Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

21.11.2014 10:31

Цега се он сјетио (дали зна јел досо ил посо) да као зестоко критикује. Наравно све у циљу да показе у правцу за који је ресор заинтересован да има под сапом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

21.11.2014 10:42

Шукало добро размисли до понедјељка. Савез има 41 и потреба су та два васа гласа. Морас одабрати праву страну и овога и његове политицке партнере удаљити од народних пара. Имацес висе и одборника и посланика на наредним изборима јер це то народ знати да цијени. Они су вец казњени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

21.11.2014 16:21

РОЂЕНИ БРАТ МУ СЈЕДИ У ПОРЕСКОЈ, КОЈИ ЈЕ СИВА ЕМИНЕНЦИЈА ПОРЕСКЕ, ПАВИЋУ СВЕ ТИ ЈЕ МАЛО, ЛОПИНО ЈЕДНА, НЕЋЕШ ДОЧЕКАТИ ЂУРЂЕВДАНСКУ ТРАВУ, ПРИЈЕ ЋЕМО ВАС ИСТЈЕРАТИ ГО..... МОТКОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

21.11.2014 16:36

Колико ти треба милиона, а народ нема шта да једе, колико је само овај удбаш пребијо малтретиро и послао у затвор невиних људи ,само зато што су били Срби и славили крсну славу. Овај народ је луд што трпи оваке нељуде ваљда не задуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајило

21.11.2014 17:07

Докле це овај стари ваљати глупости, ко њега слуса?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

21.11.2014 17:13

Ста је било? Сиротиња слабо плаца? Па туците, отимајте. Знате како су Турци радили. Немојте да вама зафали ..бес народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

21.11.2014 22:32

ЂУРЂА И М ми страсно иду на зивце....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

22.11.2014 07:26

Теби што Дјурдја и М страшно иду на живце, предлажем да не читаш коментаре, ако већ не желиш истину, зашто си уопште ту на порталу!? Имаш своју РТРС, па гледај и уживај у рају. Ми у Приједору имамо свако право да коментаришемо власт која нас терорише пуних 10 година, која је покрала и ове изборе и ако им се допусти и следеће ће исто тако. Зашто не прича шта је направио он у Приједору за 10 година? Задужио нас 15 милиона да окречи фасаде по главној улици и постави калдрму, па се у штиклама не може ни проћи, задужио нас за топлану, водовод и ако водовод Швеђани раде својим парама, бесповратно, како мрежу, тако и изворе, складишта... задужује нас због асфалтирања путева, изградње дворане која ником не треба, имамо већ једну која зјапи празна, а треба је бар мало закрпити, задужује нас за надвожњак 5-6 милиона, а тај надвожњак нам треба колико и пут за Нови Град преко Љубије. Па он је шеф ресора саобраћаја већ 15 година, тамо је гдје су највеће проневјере, зато и не може од Милокрада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКА

22.11.2014 13:22

Ја написах људи моји докле овај?

ОДГОВОРИТЕ