Ноле наставља са чињењем добрих дјела!

Можда је пауза у АТП сезони, али за Новака Ђоковића нема паузе када је прикупљање помоћи за наше најмлађе суграђане у питању. Браво и хвала!

Тенис 21.11.2014 | 12:00
Ноле наставља са чињењем добрих дјела!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је вечерас у Монте Карлу да је фондација на чијем је челу своју мисију и визију усмерила на унапређење услова у којима одрастају деца у Србији.
Ђоковић је учествовао у добротворној акцији којом је обелезен 20. новембар, Дан дечјих права, и био део симболичне церемонијалне шетње за права деце у организацији фондације "Пеаце анд спорт", чији је амбасадор.

"Био је ово један симболичан, али пригодан и леп начин да обележимо 20. новембар и да укажемо јавности на потребу да се поштују права детета, не само данас, не само сада, већ увек. Част ми је што сам био део почасне шетње у Монте Карлу. С друге стране, фондација на чијем сам челу своју мисију и визију усмерила је на унапређење услова у којем деца у Србији одрстају, образују се и формирају као личности", изјавио је Ђоковић.

Српски тенисер желео је да на овај начин пружи још један допринос 25. годишњици од усвајања Конвенције о правима детета, као спортиста, али и као председник и оснивач Фондације Новак Ђоковић.

"До сада смо уложили око два милиона евра у пројекте, изграђујемо предшколске објекте, инвестирамо у пројекат јачања породице, а ускоро нас чека отварање највећег објекта којег смо реконструисали након поплава. Само у њега ће бити уложено око 650.000 евра како би испунио све стандарде и био безбедно место за игру и рад са децом", истакао је Ђоковић додајући да "зна да и други чине много на овом плану".

"Драго ми је да расте свест о правима малишана. Човечанство дугује деци најбоље што има, то није фраза, већ реалност, и треба створити услове да они напредују, развијају се и остварују своје снове. Ми се за то боримо, а овим путем позивамо и све друге људе добре воље да нам се у томе придруже", поручио је Ђоковић.

Осим српског тенисера, акцију су подржали принц Алберт од Монака, као и спортске легенде Сергеј Бубка, Хишам ел Геруж, Пернила Виберг и други.

Светски дан детета проглашен је 20. новембра 1954. у Генералној скупштини Уједињених нација.

Пет година касније, 20. новембра 1959. УН су усвојиле Декларацију о правима детета, а тачно 30 година потом и Конвенцију о правима детета, коју је Србија прихватила.

Светски дан детета обележава се како би се скренула пажња јавности на све обавезе које друштво има према деци, као и на најважније проблеме са којима се деца суочавају.

Коментари / 0

Оставите коментар