Људска похлепа ће уништити свијет

Папа Фрања је упозорио данас да планета Земља неће опростити злоупотребу њених ресурса ради профита и позвао светске лидере да обуздају своју похлепу и да помогну гладнима или ризикују сценарио судњег дана у којем се природа свети.

Свијет 20.11.2014 | 16:01
Људска похлепа ће уништити свијет

Папа је на другој међународној конференцији о исхрани у Риму у седишту Агенције УН за храну и пољопривреду истакао да "Бог увек прашта, али Земља не", пренела је агенција АФП.Тродневна конференција посвећена је решавању проблема потхрањености, а на њој су се окупили представници из 190 земаља.

"Водите рачуна о Земљи и она неће одговорити уништавањем", поручио је папа окупљенима на конференцији.Иако се број људи који су неухрањени смањио за више од полова у последње две деценије и даље је погођено око 805 милиона људи у 2014. години.

Болно је видети, рекао је папа, да се борба против глади и потхрањености не спроводи због "тржишних приоритета" и "приоритета профита".Папа је позвао свет да покаже "узајмано поштовање, уместо борбе између себе, која оштећује и осиромашује планете"."Нахраните гладне, спасите живот на планети", рекао је папа Фрања завршавајући свој говор на конференцији у Риму.Две милијарде људи пати од недостатка хранљивих материја као што је витамин А, гвожђе или цинк, што је међу стручњацима познато као "скривена глад".Истовремено, 42 милиона деце и 500 милиона одраслих има прекомерну тежину.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

профа

20.11.2014 16:14

Хедавно је рекао да је ПРАВОСЛАВЉЕ болесно. Па не знам баш ко је болестан, или они што их је 99% хомосексуалаца у католичкој цркви или православни свештеници који имају своје породице !!! Похлепа је западна болест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рањаш

20.11.2014 21:00

Којем ли се ти богу молиш Ако се уопште молиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

21.11.2014 06:34

Ко јос вјерује овим цуварима нацистицког блага?!

ОДГОВОРИТЕ