Играчи БиХ: Папе, хвала ти за све!

Претходних дана је било мало, у ствари није било позитивних реакција на тему Сафета Сушића, осим славља његовог отказа, али га играчи нису заборавили.

Фудбал 20.11.2014 | 17:05
Играчи БиХ: Папе, хвала ти за све!

Капитен репрезентације Един Џеко се обратио јавности путем фејсбука и захвалио Сушићу, а потом истакао да није он једини кривац за лоше резултате тима.

"Сви заједно, почев од играча, селектора, те људи из Савеза, морамо се запитати да ли смо дали све од себе. Да ли смо и ми делом криви за све што се десило, па тек онда тражити кривца у другима", написао је Џеко.

Сушић је дан после убедљивог пораза у Израелу смењен са места селектора БиХ, само неколико месеци након што је као херој БиХ предводио "Змајеве" на њиховом првом Мундијалу.

"Сафету Сушићу нико никад неће оспорити да нас је одвео на Светско првенство. У срцима свих нас остаће уписан као човек који се, заједно са нама, пласирао на СП. Бившем селектору, са којим сам имао одличан однос, желим много среће у наставку каријере. Нажалост, у квалификацијама за ЕУРО неке ствари су кренуле порешним током, а људи из Савеза су одлучили да је време за промјене, па и то треба поштовати", додао је Един Џеко.

Сушићу се на свему захвалио и нападач Штутгарт Ведад Ибишевић: "Тренеру Сафету Сушићу хвала за све, за неке од најлепших момената у каријери, који се не могу и неће заборавити. Све најбоље у будућности", а слично је на фејсбуку написао и голман Асмир Беговић.

Спекулише се о неколико имена у вези са Сушићевим наследником, ФС БиХ би најрадије Вахида Халилхоџића, који тврди са су шансе мале.

"Треба нам човек који ће заједно са нама искрено веровати да можемо на ЕП. Шансе и даље постоје. Јесу, мање су него раније, али док год постоји и минимум шанси за пласман на ЕУРО, морамо веровати да ћемо отићи у Француску. Људи из Савеза бирају селектора, не ми и не медији, а наше је да верујемо да ћемо добити човека, који ће заједно са нашим навијачима и нама играчима, делити исту страст за успехом. Није још готово, ја верујем да можемо и вероваћу, баш као и моји саиграчи", сматра Џеко.

Коментари / 0

Оставите коментар