Перес враћа Мијата у Реал!

Председник Реал Мадрида Флорентино Перес намерава да врати легенду клуба Предрага Мијатеовића на место спопртског директора.

Фудбал 20.11.2014 | 15:50
Перес враћа Мијата у Реал!

Перес је већ започео реорганизацију најтрофејнијег светског клуба, по узору на минхенски Бајерн, пишу шпански медији.

То значи да би велику улогу у вођењу клуба требало да имају бивши играчи, односно легенде клуба.

Перес је вратио некадашњег капитена Фернанда Јера који је помоћник Карлу Анчелотију, а покушао је да врати и Раула Гонзалеса којем је понуди место потпредседника, али је легендарна седмица Мадриђана одлучио да остане у Њујорку због деце.

Ту је и Зинедин Зидан који је тренутно тренер другог тима Реал Мадрида. У клубу раде и Дубен де ла Ред и Сантјаго Солари.

Мијатовић је био спортски директор Реала био док је клубом председавао Рамон Калдерон. Иако се чинило да стрелац победоносног гола у финалу Лиге шампиона 1998. године нема добре односе са садашњим руководством клуба, очигледно да није тако.

Мијатовић је као играч у Реалу провео три сезоне и за то време је освојио Примеру, Суперкуп Шпаније, Интерконтинентални куп и Лигу шампиона. Флорентино Перес га због тог гола којим је донео Реалу титулу првака Европе после 32 године много цени, па поновни повратак Подгоричанина у клуб није изненађење.

Бивши играч Партизана је током боравка на месту спортског директора довео неколико сјајних холандских укључујући Робена и Снајдера, али Реал није успео да оствари запажене резултате у Европи, односно да освоји титулу у Лиги шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар