Матић за сајт Челсија: Обожавам Чолу!

Репрезентативац Србије Немања Матић један је од главних играча Челсија ове сезоне, уз то добија гомилу похвала од свог менаџера, Жозеа Муриња. За сајт „плаваца“ је причао о свом почетку са „бубамаром“, унапред знајући да ће му то бити посао када порасте.

Фудбал 20.11.2014 | 14:20
Матић за сајт Челсија: Обожавам Чолу!

Омиљени певач му је Здравко Чолић, а најдража песма „Мјеркам те мјеркам“, од легендарног певача.

За почетак, Енглезе је занимало где је почео да се дружи са лоптом.

- Када петогодишњи дечак сам почео да тренирам у Врелу, малом клубу у Србији. Први тренер ми је био отац, до девете године, када сам наставио даље.

На питање да ли му је било чудно што му је отац био тренер, рекао је да није имао проблем са тим, али да је био строг као и сваки отац.

- Када сте тако мали у глави вам је да само да шутирате лопту. Било ми је забавно са њим, али никад није био задовољан мојом игром, чак ни данас није. Можда је једном рекао да је било добро.

Немања је похвалио свог брата, за којег каже да је прави “маестро” и да игра на позицији “десетке”, коју му је преузео када су били мали.

- Одувек сам играо на средини терена, трудио сам се да будем “креатор” игре, али онда ме је брат изгурао са тог места, и ето га, дан данас игра на истом месту, поносно је рекао један од најталентованијих везних играча последњих година на Острву.

У ранијим интервјуима, Немања је говорио да обожава домаћу музику, а хит који је заволео током млађих дана омиљен му је и данас - „Мјеркам те мјеркам“ од Здравка Чолића.

- Као млађи сам волео Здравка Чолића, а и данас. Он је легенда у Србији, а ту песму волим јер је романтична.

Свој први професионални уговор потписао је као 18-годишњак, и сматра да му је то највећи корак у каријери коју ствара и дан данас.

- Када сам имао 18 година потписао сам свој први професионални уговор у Словачкој, за Кошице. Био сам сам, а то је био велики моменат у мојој каријери јер сам прешао из треће српске лиге у прву Словачку.

И за крај, постављено му је питање који му је савет највише помогао да постане квалитетан играч и да догура до клуба као што је Челси. У том моменту, “убацио” се његов саиграч, Еден Азар и кроз шалу рекао да је постао добар зато што је гледао његове снимке на Јутјубу.

- Не, рекли су ми да радим све супротно од њега, шаљиво је рекао наш репрезентативац и додао да је у сваком клубу другачије и да је одувек знао чиме ће се бавити.

- Не памтим ниједан савет посебно. Са сваким тренером научите нешто ново. Од своје пете године сам знао да ћу играти фудбал, то је мој живот и оно што радим сваки дан. Ишао сам у школу и играо, било да је ноћ или дан. Никада ми ништа друго није било у глави”, закључио је момак из Врела, који је за Челси од јануара прошле године одиграо 28 утакмица и постигао један гол.

Каријера :
Јединство Уб (2005-2007), 16 утакмица
Кошице (2007-2009), 74 утакмице, четиригола
Витесе (2010-2011), напозајмици из
Челсија, 27 утакмица, 2 гола
Бенфика (2011-2014), 56 утакмица, шестголова
Челси (2014)

Коментари / 0

Оставите коментар