Завршено више од пола посла на аутопуту

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да радови на изградњи аутопута од Добоја до Прњавора теку планираном динамиком, да је до сада завршено више од 50 одсто посла и да
се очекује завршетак ове дионице у предвиђеном року.

Република Српска 19.11.2014 | 18:49
Завршено више од пола посла на аутопуту

Чубриловић је у Бањалуци разговарао са новоименованим директором Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ за западни Балкан Холгером Мунтом и новоименованим директором ЕБРД-а у БиХ Јаном Брауном о пројектима који су у току, активностима у вези са пружањем помоћи након поплава и потенцијалним новим пројектима у области саобраћајне инфраструктуре, саопштило је ресорно министарство.

Чубриловић је истакао је веома коректну сарадњу са представницима ЕБРД-а и рекао да је, захваљујући подршци ЕБРД-а, у потпуности затворена финансијска конструкција за изградњу дионице аутопута од Добоја до Прњавора.

Представници ЕБРД-а упознати су о чињеници  да су у септембру ове године почели радове на изградњи дионице аутопута од Бањалуке до Прњавора, за који су одобрена средства Европске инвестиционе банке
/ЕИБ/.

У вези са избором јавно-приватног партнера за изградњу и одржавање дионице аутопута Коридора "Пет це", која пролази кроз Републику Српску, министар Чубриловић је рекао да се очекује достављање модификоване финансијске понуде од конзорцијума који предводе француски "Бујик" и аустријски "Штрабаг".

У току данашњег састанка било је ријечи о посљедицама поплава на саобраћајној инфраструктури у Републици Српској и процијењеној штети за санирање ових посљедица.

У разговору са делегацијом ЕБРД-а договорено је да јавна предузећа, посредством Владе Републике Српске, упуте захтјев за добијање повољних кредитних средстава, а ЕБРД ће о овим захтјевима одлучивати по убрзаној процедури.

Састанку су присуствовали и директори "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић, "Путева Републике Српске" Душко Гојић и "Жељезница Републике Српске" Драган Савановић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

аутопут

19.11.2014 18:13

Казе директор Аутопута Републике Српске,а у опсте нема аутопута у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.11.2014 18:23

Вишегодишња градња невидљивих путева. :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

собар

19.11.2014 19:19

Како је могао разговарати са директором Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ за западни Балкан Холгером Мунтом и новоименованим директором ЕБРД-а у БиХ Јаном Брауном кад не зна језик. Ни њемачки, ни енглески. Ко су нама министри уствари?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За аутопут

19.11.2014 22:27

чубриловић је министар а Топић је директор, аутопутеве имамо у РС а ти немаш појма о ничему

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСИЛИЈЕ

20.11.2014 07:45

Е мој Цубриловицу, па и ти мислис да смо толико слијпи, да цес проци неказњено за своје лоповлуке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ламинци

20.11.2014 08:25

Е још само да је мост на Сави код Градишке, али нису прилике. Мрка капа, мало морген, или некако другачије, како се то већ каже...

ОДГОВОРИТЕ