ФС БиХ: Не зна се кад ће нови селектор

Након што је Сафету Сушићу уручен отказ, формирана је Комисија, коју чине предсједник Дино Бегић, двојица потпредсједника Дарко Љубојевић и Иван Беус, те Денијал Пирић и Сеад Кајтаз, а која је задужена да испред ФС-а обави разговоре с потенцијалним кандидатима за мјесто селектора, које ће предложити Извршном одбору НФСБиХ.

Фудбал 18.11.2014 | 10:50
ФС БиХ: Не зна се кад ће нови селектор

Још увијек нема никаквих приједлога, а када је ријеч о крајњем року за избор кандидата за селекторско мјесто, односно приједлог за селектора, потпредсједник Љубојевић је кратко рекао да је рок 1. 12. текуће године.

Такође, причало се и о одштети, те начину на који ће бившем селектору Сушићу бити исплаћене уговорне обавезе.

"Када је ријеч о томе, такође је формирана једна посебна комисија коју чине поптредсједник Иван Беус, члан ИО Нурудин Пешталић и генерални секретар, Јасмин Баковић, који ће са бившим селектором расправити финансијске обавезе из уговора и модалитете и спорне одредбе истог", рекао је Баковић.

Упркос чињеници да наш национални тим након четири одиграна кола има само два бода, план је остао исти, односно циљ, а то је пласман на Европско првенство.

"План је једноставан. Кренули смо у овај нови пројекат како би побољшали атмосферу унутар саме репрезентације, али и уопште стање у фудбалу и надамо се пласману на Еуро", рекао је Беус.

Када је ријеч о потенцијалним кандидатима за упражњено селекторско мјесто, Љубојевић је додао:

"За сада нису спомињања никаква имена, видјећемо у наредном периоду. У игри је пет имена", казао је Љубојевић, а потом и образложио одлазак Сушића:

"Селектор је већ након утакмице изјавио да не жели поднијети оставку и тиме је све сам рекао. Данас је образложио тренутну ситуацију, анализирао је прва четири кола у којима су освојена два бода".

Коментари / 0

Оставите коментар