Реакције на отказ Сушићу

Сафет Сушић је на хитној сједници Извршног одбора ФС БиХ смијењен са позиције селектора бх. репрезентације.

Фудбал 18.11.2014 | 09:50
Реакције на отказ Сушићу

Сушићу је пресудио тежак пораз од Израела у Хаифи (3:0). Била је то кап која је прелила чашу након мршавих издања у прва три кола квалификација за Европско првенсто.

“Јутрос сам рекао како бих желио да Сушић остане. Наше шансе теоретски постоје и било би можда најбоље да је он изгурао. Неко ко дође за селектора, могао би да буде потрошен, као и ја прије пет година. Покојни Милан Јелић ми је тада рекао како ми дају шансе да направим екипу за Свјетско пренство, па сам смијењен. Било би ми жао неког новог да потрошимо. Волио бих да је Сафет остао, али шта је ту је”, казао је Фуад Музуровић, бивши селектор бх. репрезентације, додавши:

“Жалим што Сафет одлази. Мом пријатељу поручујем да не буде тужан и да остане јак. Тај човјек је урадио пуно за ову земљу, први нас је одвео на Свјетско првенство и на неки начин нас је задужио”.

Елвир Болић, некадашњи нападач репрезентације Босне и Херцеговине, дао је свој коментар на отказ Сафету Сушићу на мјесто селектора репрезентације БиХ.

Болић је истакао како је ова одлука била очекивана, али да не треба заборавити успјехе које је Сушић остварио с репрезентацијом.

"Мислим да је ова одлука очекивана након свега што се дешавало. Међутим, не треба заборавити да је он човјек који нас је одвео први на Свјетско првенство, као и успјехе које смо имали под његовим вођством", истакао је Болић, који вјерује да наша селекција још увијек има шансе за одлазак на Европско првенство.

"Имамо још увијек шансе за пласман на Европско првенство. Од свих репрезентација, изузев Белгије, смо објекитивно квалитетнији и бољи. Биће веома тешко, али вјерујем да можемо. Требамо дати прилику неком ко жели радити. Многи желе на мјесто селектора, али ко год дође мораће дати свој максимум", рекао је Болић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Подршка Сушићу

18.11.2014 09:07

Сафете Сусшићу не вриједи, поган је ово менталитет.Незналице које уживају да понижавају неког ко нешто зна?!

ОДГОВОРИТЕ