Суђење ће добити међународне размјере

Суђење власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу и још десеторици оптужених за злоупотребе са путарским предузећима поново је данас одложено за 8. децембар у Специјалном суду у Београду због штрајка адвоката.

Србија 17.11.2014 | 17:23
Суђење ће добити међународне размјере

Сви оптужени, сем Риста Ристића, су дошли на суђење, али не и њихови браниоци, који су у штрајку.

Иако суђење није одржано власник Делта холдинга је искористио прилику да негодује због “медијског вођења овог поступка” и тражио заштиту судског већа.

“Овај процес ће сигурно добити међународне размере и молим веће да се држи закона” рекао је Мишковић, нагласивши да његова комапнија и породица трпе велику штету због процеса.

Судија Вучинић је рекао да ће његово веће одолети свим притисцима, без обзира одакле пристижу и детаљно образложио своју одлуку да врати пасош Мишковићима коју је касније Апелациони суд преиначио налажући им
да пасоше ипак врате суду.Мишковић је такође рекао да нема поверења у правосуђе Србије и неговодао због одлуке Апелационог суда о враћању пасоша.

“Одлука да се врате пасоши је донета да не би побегли у иностранство, а ми смо већ били у иностранству и поред вашег одобрења да путујем ја сам се вратио јер су медији спекулисали о одузимању јемства.. Не видим ниједан разлог зашто се поново одузимају пасоши, а већ четири пута је одлука о обијању враћања пасоша била укидана...”, жалио се Мишовић.

Оптужена Јадранка Бабић је обавестила суд да је Ристић имао инфаркт и да се налази се у болници на лечењу и предала суду медицинску документацију о томе коју је добила од Ристићеве супруге.

У последња два месеца, колико траје штрајк адвоката у целој Србији, ово суђење је одлагано четири пута.

Мишковић, његов син Марко и власник Нибенс групе Мило Дјурашковић су под мером забране напуштања боравишта и одузети су им пасоши.

Мирослав Мишковић положио је 12 милиона евра у готовини, као јемство да неће побећи из земље док траје судски поступак, док су Марко Мишковић и Мило Дјурашковић дали јемство у некретнинама у износу од 3,2 милиона евра и 3,7 милиона евра.

Против њих тројице, као и још осам осумњичених води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар