Ковач: Срамота! Нису Хрвати овакви!

Селектор Хрватске Нико Ковач одушевљен игром свог тима сматра да је заслужио победу над Италијом, док га је срамота због понашања навијача.

Фудбал 17.11.2014 | 16:30
Ковач: Срамота! Нису Хрвати овакви!

Италија и Хрватска играли су 1:1 на Сан Сиру, у четвртом колу групе Х квалификација за ЕУРО 2016. и остали поравнати са по десет бодова.

"Гледали смо Хрватску која је диктирала темпо. Мислим да смо заслужили победу пре Италијана који су се класично бранили. Играчи су били феноменални", рекао је Ковач.

Италија је повела на Сан Сиру голом Кандреве са 20-ак метара у 11. минуту, али је само четири минута касније изједначио Иван Перишић, после очајне реакције Ђанлуиђија Буфона.

"Знали смо да ће бити чврсти и густи, али да ће се толико повући, то нисмо очекивали. Форсирали смо одузимање лопти бековима, тражили љуљање противника, али нема ту пуно рупа. Коначно, могли смо и победити, имали смо две прекрасне прилике", истакао је селектор Хрватске.

Меч у Милану обележило је и дивљање хрватских навијача који су у два наврата прекидали меч бакљадом, уз фашистичке повике и сукоб с полицијом.

"Надам се да ће они људи који су за то одговорни наћи начин да се ово спречи. Хрватски народ није такав, извинио сам се Италији. Ово није начин за пртест, на стадиону су и породице са малом децом. Мене је срамота и још једном се извињавам", рекао је Ковач.

После четири кола у групи Х квалификација за Европско првенство у Француској, Хрватска и Италија имају по десет бодова, а прати их Норвешка са једним мање.

Квалификације се настављају у марту следеће године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

17.11.2014 15:34

Ај богати реци онда какви су?

ОДГОВОРИТЕ