НС:Тражимо мјесто у Дому народа

Напредна Српска (НС) затражила је од истражних органа да данас или сутра представе јавности резултате истраге и да предузму све мере предвиђене законом у вези са аудио-записом у којем се говори о наводној "куповини" народних посланика.

Република Српска 17.11.2014 | 12:00
НС:Тражимо мјесто у Дому народа

Из ове странке су најавили да данас имају састанке са коалиционим партнером ДНС-ом, а да ће обавестити медије о месту и времену одржавања ванредне конференције за новинаре на којој ће се обратити народни посланици Адам Шукало и Горан Ђорђић.

У саопштењу је наглашено да је НС од почетка свог деловања на позицији политичког центра и да не одустаје од тога ни данас.

"Нисмо прихватили поделу на политичке блокове који ће дестабилизовати Републику Српску. Све на шта смо упозоравали, нажалост, дешава се и ми због тога сматрамо да морамо презентовати јавности наше ставове у вези са преговорима са нашим коалиционим партнерима", наведено је у саопшењу НС.

Из ове странке истичу да је НС, с обзиром да је народ на последњим изборима показао да тражи одређене промене, предложила коалиционим партнерима - ДНС-у и СРС-у, да се покрену неопходне реформе на свим нивоима одлучивања у Републици Српској и БиХ.

"Ради институционалне и политичке стабилности спремни смо подржати избор руководства Народне скупштине Републике Српске и Владе Републике Српске, коју би подржали мањински, односно без министара из НС", наводи се у саопштењу.

У овој странци сматрају да је у Дому народа БиХ представник НС, који је прихватљив и позицији и опозицији, гаранција да неће доћи до прегласавања представника Републике Српске.

"Овим предлозима показујемо изузетну одговорност према Републици Српској и БиХ и верујемо да је то начин да се одблокирају сви позитивни процеси у земљи са посебним акцентом да се не делимо у Републици Српској и да кренемо према ЕУ и бољем животу наших грађана", наводе у НС.

Саопштење НС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Игор

17.11.2014 11:09

Подрска Напредној Српској,само ХРАБРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

17.11.2014 11:26

Мудро,тражи што неможеш добити да би лакше направио одступницу!НС иде са САВЕЗОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

17.11.2014 11:27

Укинути новчане накнаде одборницима у СО-е,посланицима у Скупштини РС и БиХ.Дати им само путне трошкове и дневнице од 20 КМ,па више неби било куповине посланика,народ би поћео да се воли између себе и народи међусобно.Овако тонемо и гинемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

17.11.2014 12:04

занимљиво нема ста?адам мудро цути,па онда јос мудрије изговори?игра сах.на ивици да матира противника.занимљиво ко це повуци следеци потез?игра ли на обе или јадној табли?мислим да се савјетује са неким веома битним !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето

17.11.2014 12:37

Адаме сад имаш прилику да докажеш да ниси папак , како "плавуша" рече , ако останеш са лопурдама , читав народ ће те препознавати по том надимку .

ОДГОВОРИТЕ
Name

адам

17.11.2014 12:43

УЗМИ МЈЕСТО У ДОМУ НАРОДА О БУДИ ГЛАВНИ БАЈА У БИХ.ТРЕБА ГОРЕ ДА БУДЕС ТАС НА ВАГИ 2-2 ЈЕ САД.ТИ СИ НАС ВУЦИЦ АДАМЕ.СВЕ ИХ ДРЗИ У САХУ.А ОНДА МАТИРАЈ КРАЉУ.

ОДГОВОРИТЕ