Са Ендијем нешто није у реду!

Бивши британски тенисер Тим Хенман рекао је да би његов сународник Енди Мари можда требало да преиспита своју одлуку о ангажовању Амели Морезмо за тренера.

Тенис 16.11.2014 | 21:40
Са Ендијем нешто није у реду!

Мари је средином јуна ангажовао бившу прву тенисерку света Амели Морезмо за тренера, након што је у марту раскинуо сарадњу са Иваном Лендлом.

Он ове сезоне није остварио очекиване резултате, а у последњих пет недеља освојио је три турнира и у последњем тренутку обезбедио пласман на Завршни Мастерс у Лондону.

Медији и навијачи су га похвалили због велике борбе на недавним турнирима, посебно у два финала против Шпанца Томија Робреда, током којих је спасио 10 меч лопти, али Хенман није задовољан.

"Нисам видео тренинг (Марија и Морезмо), али мислим да он не игра на прави начин. Имао је те 'фантастичне мечеве' против Робреда. Шпанац је тенисер који је имао сјајну каријеру и испунио потенцијал, али је Енди у другачијој класи", рекао је Хенман.

„Енди би у тим мечевима требало да буде доминантан и да победи са 6:3, 6:3. Три сата и 20 минута трајања меча у дворани? Нешто није у реду. Мора да застане и анализира свој тим, начин живота и види да ли то функционише добро. На крају, само он може да одговори на то питање", додао је он.

Мари је сезону завршио понижавајућим поразом од Роџера Федерера, 0:6, 1:6, на Мастерсу у Лондону.

"У том мечу Мари није имао игру. Какав је био план? То је у ствари био Федереров шоу. Роџер је играо фантастично, али Енди је требало да буде активан. Оно што је узбудљиво код Ендија је то што нема ударца у тенису који он не може да изведе. Ако их већ поседује, зашто их не користи", упитао је Хенман.

"Он мора да буде активнији и офанзивнији, а не да пушта противнике да диктирају ритам. Има добар дворучни бекенд као (Новак) Ђоковић, али га не користи много", додао је Хенман.

Коментари / 0

Оставите коментар