Деки се опростио, Звезда добила Удинезе!

Дејан Станковић био је у центру пажње пријатељског сусрета између Црвене звезде и Удинезеа, јер је последњи пут заиграо у дресу вољеног клуба и опростио се од играчке каријере пред навијачима на Маракани, а српски првак је славио са 1:0.

Фудбал 15.11.2014 | 19:15
Деки се опростио, Звезда добила Удинезе!

Легендарни везиста тренутно ради као помоћник тренера италијанског клуба Андрее Страмаћонија, а у финишу првог полувременана приређена је фешта у његову част.

Како се ближио крај првог дела, са нестрпљењем се очекивао улазак Станковића у игру. Он је у 38. минуту скинуо тренерку Удинезеа на чијој клупи је седео, испод је носио Звездин дрес са бројем 10 и уз овације са трибина и бакљаду ушао на терен уместо Вукана Савићевића, а Лазовић му је предао капитенску траку - то му је био 115. наступ за вољени клуб.

Млади фудбалери црвено-белих трудили су се што више да дају лопту популарном Декију, али су играли Удинезеа играли нешто агресивније, као да су имали додатни мотив да се покажу помоћном тренеру. Приликом прекида у 43. минуту Ристић је покушао да пронађе Станковића, али он није успео да захвати лопту главом.

Око 15.000 гледалаца на трибинама било је на ногама и све време скандирало легендарном везисти. На крају полувремена играчи су направили шпалир Станковићу који је понео лопту за успомену, да би се сви преселили испред северне трибине где је од навијача Звезде и клуба добио поклоне. Такође, Деки је обукао и црвено-бели дрес са бројем девет у знак подршке некадашњем саиграчу Горану Друлићу, који је повређен у саобраћајној несрећи.

"Делије, делије, 'ајмо сви у глас, Станковић Дејан један је од нас", орило се Мараканом, а онда је кренула песма "Од рођења мог", уз коју легендарни везиста није могао да сакрије сузе и обратио се навијачима.

И од самог почетка са трибина се скандирало: "Станковић Дејан", у част некадашњег капитена, а његов вољени клуб је повео из прве праве шансе. Млади везиста Михаило Ристић је одлично извео корнер са десне стране, а Богдан Планић улетео у петерац и главом закуцао лопту за 1:0 у седмом минуту. Недуго затим Јовић је искористио грешку у одбрани Удинезеа, заобишао голмана Келаву и није хтео да шутирао из "мртвог" угла, већ је упослио Савићевића коме је лопта мало незгодно одскочила, довољно да је пошаље високо пречке уместо у небрањену мрежу.

Гости су били близу изједначења у 11. минуту када је на корнер из левог угла Бубњић добро скочио, али је Кахриман крањим напором зауставио његов ударац главом. Два минута касније колумбијски нападач Муријел побегао је Јовановићу и Планићу, и искоса са леве стране гађао даљи угао, али је лопта отишла поред стативе, а друга шанса у неповрат.

Након примљеног гола гости су били бољи од младог домаћина и средином првог полувремена пропустили су нову прилику - Кахриман је руком избио лопту испред Алексиса Запате који је ушао у казнени простор, а онда је Зведин голман са још две добре интервенције ногом одаљио нападача Удинезеа и отклонио опасност.

Узвратио је Лука Јовић у 26. минуту када се са два добра дриблинга ослобио чувара и шутирао са десне стране у ближи угао, али је Келава мало срећно спровео лопту у корнер. До одласка на предах ништа значајније није се догађало, а све је у знаку Станковићевог емотивног опроштаја.

Након пет минута по повратку из свлачионица дошло је до судара између Кахримана и Запате након грешке Лазића који се оклизнуо, голман црвено-белих је извукао дебљи крај и повредио се, па га је у 56. минуту заменио Марко Тркуља.

Млади чувар мреже се истакао у 70. минуту, док је Деспотовић шест минута пре краја прокоцкао одличну шансу неуспешним лобом на додавање Катаија. Најбољу прилику да овери тријумф имао је Лазовић у самом финишу када је изашао сам испред Келаве услед грешке одбране Удинезеа, али је споро примирио лопту и шутирао поред леве стативе.

Коментари / 0

Оставите коментар