Тина Мазе освојила Леви!

Словеначка скијашица Тина Мазе тријумфовала је на првом слалому сезоне у Светском купу, одржаном у финском Левију.

Остали спортови 15.11.2014 | 19:30
Тина Мазе освојила Леви!

Мазе је до победе дошла укупним временом од 1:55.15 минута, са 34 стотинке предности у односу на Швеђанку Фриду Хансдотер.

Њима двема се на подијуму придружила Катрин Цетел, која је имала за 52 стотинке лошије време од победнице.

Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић заузела је 53. место у првој вожњи, са четири секунде заостатка у односу на Словенку и није се пласирала у другу рунду.

Освајачица Светског купа из претпрошле сезоне била је најбоља после прве рунде, испред Хансдотерове и још једне Швеђанке Марије Пиетиле-Холмнер, док је Цетелова била пета.

У наставку, Цетелова је засијала, а иако је Пиетиле-Холмнерова изгубила мало времена, Хансдотерова ју је надмашила за 18 стотинки, да би Мазе одскијала рутински за тријумф.

Пиетиле-Холмнерова је на крају морала да се задовољи четвртим местом, испред Нине Лесетх из Норвешке, Канађанке Мари-Мишел Гањон и Шарке Страхове из Чешке. Првих десет комплетирале су Мишел Гисин из Швајцарске и аустријске скијашице Никол Хосп и Александра Даум.

После две трке у Светском купу, у генералном пласману води Американка Микаела Шифрин са 124 бода, испред Цетелове са 110 и Мазе која има 109.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се велеслаломом у Аспену 29. новембра, а у недељу је у Левију на програму мушки слалом.

Коментари / 0

Оставите коментар