Шамар Данаца за опроштај од Француске!

Туга, немоћ, понижење... Светло је угашено у фудбалској Србији 14. новембра пред празним трибинама стадиона у Хумској! Репрезентација Данске поиграла се са катастрофалним "орловима" и са 1:3 (1:0) славила усред Београда, у квалификацијама за Европско првенство 2016. године у Француској.

Фудбал 15.11.2014 | 15:07
Шамар Данаца за опроштај од Француске!

Одличан улазак у меч, гол и пропуштена шанса, а онда повлачење, потпуно препуштање игре ривалу и паника у одбрани. Тако су изгледали "орлови" од осмог минута до краја меча, а изабраници Дика Адвоката ни сами вероватно не би знали да објасне такав пад и како се наједном створило толико проблема у њиховим редовима. Имали су још и среће, јер су могли да доживе и знатно тежи пораз, а и овако су направили огроман корак уназад на путу ка Француској.

Лопту су једва преносили на половину данских фудбалера, ни одлични Матић није могао све сам да повеже, а гости су се од примљеног гола питали за све на терену.

Сјајан почетка и иницијативу од првог звиждука судије Чакира, Србија је крунисала већ у четвртом минуту. Акцију је на левој страни започео Ђуричић и упутио лопту у средину ка Гудељу који ју је пропустио право до Зорана Тошића, а он је сигурно ударцем по земљи матирао Шмајхела за 1:0!

Само мало је недостајало да удвостручи предност после одличне акције у осмом минуту - Тадић је центрирао са левог крила, Ђуричић је промашио лопту, Лазовић је сјајно ухватио "маказице" али се Шмајхел истакао одбраном, а стрелац водећег гола у паду шутирао поред гола.

И то би отприлике било све од "орлова"!

Данци су се ослободили притиска, јуришали на гол Стојковића, сатерали наше играче у његов казнени простор и константно претили, а игра Адвокатових пулена потпуно се распала.

Серију промашаја започео је Бендтнер са десне стране у 19. минуту, који је нешто касније неоправдано тражио пенал иако је Душко Тошић на време склонио ногу, да би у 28. Стојковић први пут спасао "орлове". Ериксен је сјајним потезом петом пронашао Бендтнера, он је проиграо Вибеа који је уз нову лошу реакцију наше одбране шутирао искоса са леве стране у даљи угао, али је голман Србије крајњим напором спровео лопту у корнер.

Његове интервенције биле су најзаслужније што су Данци на изједначење чекали све до 60. минута. Несигурност и нервозу у српској одбрани није успео да казни ни Ерксен, јер се на почетку другог полувремена ушуњао иза леђа Ивановића и са леве стране гађао у ближи угао, Стојковић је ухваћен на "кривој нози", али је статива спасла "орлове".

Исти играч је на истеку сат времена игре кренуо кроз средину, Бишевац и Митровић су му оставили превише простора, па је шутирао у доњи леви угао и натерао Стојковића да одбије лопту која је дошла до Бендтнера, а он је затресао мрежу за 1:1.

То је само била најава преокрета који је уследио два минута касније - дуго су гости тражили пут до наше мреже, а онда експресно дошли до целог плена. Приликом центаршута Боилсена из прекида са леве стране потпуно заборављен на другој стативи остао је Кјер, па му није било тешко да главом матирао Стојковића за 1:2!

Тек то као да је тргло "орлове" и затресле су се обе пречке у истом минуту. Најпре је Лазовић погодио оквир гола на додавање Матића, да би узвратио Анкерсен на исти начин и наши фудбалери су до краја још и добро прошли.

Ни уласци Митровића, Марковића и Кузмановића ништа нису променили, Ивановић је спасао гол Крон-Делија у 74. минуту пошто је сачувао небрањену мрежу након одбране Стојковића, а тачка је стављена пет минута пре краја.

Спору и почетничку реакцију одбране Србије казнили су Крон-Дели асистенцијом и Бендтнер, који је са ивице офсајда побегао и имао све време овог света да бира где ће да шутира и постави коначних 1:3!

Да је Немања Матић био једина, колико-толико светла тачка у редовима наше репрезентације на овом мечу сведочи то да је добио 11 дуела и четири пута одузео лопту, што је највише у оба параметра од свих играча у првом полувремену на терену стадиона у Хумској.

Група И:
Португал - Јерменија 1:0 (0:0)
(Роналдо 72)
СРБИЈА - Данска 1:3 (1:0)
Табела:
1. Данска 4 2 1 1 5:4 7
2. Португал 3 2 0 1 2:1 6
3. Албанија 3 1 1 0 2:4 4
4. СРБИЈА (-3) 3 1 1 1 5:4 1
5. Јерменија 3 0 1 2 2:4 1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пајо

15.11.2014 14:10

у француској мозете навијат за босну

ОДГОВОРИТЕ