УЕФА: Жалиле се и Србија и Албанија!

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да су се Фудбалски савез Србије и Фудбалски савез Албаније жалили поводом казни после прекинутог меча у Београду.

Фудбал 14.11.2014 | 23:45
УЕФА: Жалиле се и Србија и Албанија!

Репрезентацији Србије додељена је победа у квалификационом мечу за Европско првенство у Француској, али су јој и одузета три бода због упада навијача на терен.

Такође, оба савеза кажњена су са по 100.000 евра, с тим да ће Србија наредна два меча играти без пристуства публике. Састанак комисије за жалбе биће одржан другог децембра у Ниону.

"Фудбалске Асоцијације Србије и Албаније жалиле су се на одлуке које су донешене против њих, од стране Контроле УЕФА и Етничке и Дисциплинске комисије 23. октобра", стоји у саопштењу УЕФА.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је након скандалозне провокације албанских навијача, због општег метежа на терену и туче која је уследила.

У 42. минуту над стадионом се појавила летелица на даљинско управљање која је заставу тзв. 'Велике Албаније'. Судија је прекинуо меч, заставу је ухватио Стефан Митровић, а неколико играча Албаније пришло је и започело сукоб.

Коментари / 0

Оставите коментар