Добој: Саобраћајни колапс

Уништена комунална инфраструктура, шахтови, сливници, семафори, саобраћајни знакови, улична расвјета, те огроман број ударних рупа на улицама разлог су што шест мјесеци након поплава у Добоју у вријеме "шпица" влада саобраћајни колапс, жале се возачи, али и пјешаци.

Република Српска 14.11.2014 | 09:00
Добој: Саобраћајни колапс

"Осим у центру и на излазу из града, нигдје друго не раде семафори, нема ни саобраћајних знакова у свим улицама, тако да настаје хаос. Посебно због возача, који не познају Добој, не знају ко има првенство пролаза, јер им није познато који су знакови били прије поплаве", жали се Жељка Симић.

У добојском Одјељењу за стамбено-комуналне послове кажу да је у току санација свих комуналних објеката који су уништени или оштећени током мајских поплава, као и ударних рупа на улицама.

"Највећи интензитет ударних рупа је на подручју мјесне заједнице Усора. Имамо редован уговор са извођачем 'Риал шпед' за санацију саобраћајница, и дали смо налог да то буде санирано. Ургирамо код извођача да то буде што прије", изјавио је Синиша Лукић, шеф Одсјека за комуналне послове.

Према његовим ријечима, што се тиче семафора, уговор о редовном одржавању има "Телефонија Видаковић" и дужна је да то регулише.

Додао је да су све добојске улице подијељене у четири зоне по интензитету саобраћаја. Многе саобраћајнице су у мају уништене, кажу у Полицијској станици за безбједност саобраћаја Добој, али добар дио њих је већ саниран, због чега није било саобраћајних несрећа узрокованих стањем на путу.

Драгиша Којић, командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, позвао је суграђане да се адекватно припреме за предстојећу зимску сезону, да своје аутомобиле одвезу на технички преглед, како би тиме повећали ниво безбједности свих учесника у саобраћају.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добојлија

14.11.2014 08:51

У Добоју је био колапс и прије поплава, ударне рупе на саобраћајницама су биле и тада, а сада им је ово само изговор... Зими када пада снијег не разгрћу по пар дана ни улице ни тротоаре а све то лијепо се плати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

14.11.2014 08:57

Тако је друже у праву си, зато ми из дијаспоре избегавамо да долазимо својим кућама по зими, пошто су Градске службе скроз затајиле по зими, ништа не чисте, прво чекају да се снијег изгази и заледи, а ондах кажу немамо соли, а Тузла пред носом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.11.2014 09:43

Па нај лаксе је реци сад поплаве па це бити снијег па куса па вјетар па сунце,а они примају плату нема везе сто су рупе по путевима као у Африци,поплаве су биле прије сест мјесеци могли су направити 50 км ауто пута а не да покрпе пар рупа,сад це снијег па це бити он крив сто пада,нико неце да призна тотални јаваслук мафија и неодговорност

ОДГОВОРИТЕ