Блокада свих царинских терминала

Предсједник Удружења пољопривредних произвођача - мљекара Републике Српске Владимир Усорац изјавио је Срни да се данас очекује блокада свих царинских терминала на граничним прелазима у БиХ, која ће трајати до испуњења захтјева мљекара у БиХ.

Република Српска 13.11.2014 | 10:44
Блокада свих царинских терминала

"Расте интересовање произвођача млијека у БиХ за протестима, иако инсистирамо да се људи не окупљају, јер за тим нема потребе и сасвим су довољна дежурства. Ми од протеста желимо ефекат, а не циркус", истакао је Усорац.

Он је подсјетио да је на граничним прелазима блокиран само увоз млијека и производа од млијека, док ће остали производи несметано пролазити према царинском терминалу.

Мљекари су јуче блокирали царинске терминале на граничним прелазима Бијача, Горица, Изачић, Градишка и Орашје, јер власти у БиХ нису удовољиле њиховом захтјеву за увођење прелевмана при увозу млијека из ЕУ да би заштитили домаћу производњу.

Захтјеви произвођача млијека јуче су проширени и на увођење плавог дизела за пољопривреднике.

Из Управе за индиректно опорезивање БиХ Срни је речено да ће више информација о евентуалној блокади свих царинских терминала које су најавили мљекари у БиХ имати нешто касније, а о чему ће обавијестити јавност.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар