Осуђен за убиство маћехе

Окружни суд у Добоју прогласио је Велимира Радовановића из добојског насеља Костајница кривим за убиство маћехе Загорке Радовановић и осудио на казну затвора од 14 година и 4 мјесеца.

Република Српска 12.11.2014 | 14:41
Осуђен за убиство маћехе

Оптужница га терети да је с умишљајем лишио живота једно лице и при том довео у опасност живот још једног лица, те неовлашћено држао оружје, муницију и експлозивна средства, саопштено је из Окружног суда.Р.В. је, наоружан аутоматском пушком и ручном бомбом, 29. марта дошао до породичне куће, власништво његовог полубрата Р.Д. и његове маћехе Р.З. у Костајници, са којима је био у лошим односима због неријешених имовинско-правних питања, "у намјери да убије маћеху, при томе с умишљајем доводећи у опасност живот полубрата".

Велимир је у стању смањене урачунљивости, али не и битно, из аутоматске пушке испалио више хитаца у правцу прозора дневног боравка, након чега је, крећући се према улазним вратима, испалио више хитаца у правцу прозора на просторији кухиње, као и у правцу улазних врата, усљед чега је једно зрно метка калибра 7,62 мм погодило Р.З. Један метак погодио је горњи дио улазних врата спаваће собе, усљед чега су се одломили дијелови врата, који су погодили оштећеног Р.Д.Оптужени је бацио ручну офанзивну бомбу М-94 на под предулаза испред прозора кухиње, која се није активирала, након чега се удаљио у правцу камене стијене изнад његове породичне куће.Р.З. је задобила тешке тјелесне повреде од којих преминула 9. априла у добојској Болници "Свети апостол Лука".

Оптуженом се у изречену казну затвора урачунава вријеме проведено у притвору, почев од 2. априла.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Илија 000

01.06.2020 23:07

Браво ? ? ? имам још гори проблем и сваки дан молим Бога да то не учиним! Нажалост изгледа ће ђаво превладати...

ОДГОВОРИТЕ