Новакова лекција Марину за само сат времена!

Новак Ђоковић ефектно је кренуо у одбрану титуле на завршном мастерсу у Лондону, победивши Марина Чилића са 6:1, 6:1. Најбољи тенисер света ретко је грешио, користио је и нешто слабији сервис ривала, ког су посебно из такта избацили сјајни поени из дефанзиве. На крају, дошао је до убедљивог тријумфа, рекордног за само 57 минута игре.

Тенис 10.11.2014 | 22:50
Новакова лекција Марину за само сат времена!

Новак се у Енглеској неће борити само за одбрану титуле освојене 2012. и 2013. године, већ и првог места, на које јуриша Роџер Федерер. Звање најбољег сачуваће сигурно ако оствари три победе у групи, а прва препрека му је био освајач УС опена.

У свих 10 дуела до овог у Лондону, Ђоковић је био успешнији, али је сада потпуно доминантном игром превазишао сва очекивања и потврдио добру форму пред дуеле са Вавринком и Бердихом.

Први сет: Новак нападао и кад се бранио, два рана брејка сломила Чилића

Хрватски тенисер је први сервирао, и то добро, а уз једну Ђоковићеву грешку лако је дошао до првог гема. Други се одужио, Чилић је стрпљиво одбијао нападе иза основне линије, али је најбољи тенисер света асом дошао до изједначења.

Сјајно је затим дијагоналом одговорио на излазак на мрежу, затим и искористио грешке да дође до прве брејк шансе. Чилић је рескирао и покушао да се одржи асом, но виђен је преокрет за Новакових 2:1. Брејк је потврђен, и то после дуге размене форхенд паралелом.

Атрактиван гем је затим одиграо Новак за ново одузимање сервиса. Чилић је поново био нешто слабији при сервису, а када је и нападао, Ђоковић је из потпуне дефанзиве успевао да дође до поена незаустављивим дијагоналама за 4:1.

Следећи гем је освојен без изгубљеног поена, у последњем је Марин дошао до првог аса, али то није било довољно. Другу сет лопту при његовом сервису Ђоковић је искористио за 6:1 после непуних 30 минута игре.

Други сет: Ђоковић диктирао темпо до рекорда за 57 минута

Фрустрирајуће је на Марина Чилића деловала чињеница да ни Ђоковић не греши, незадовољство није могао да сакрије ни његов тренер Горан Иванишевић, а наш тенисер наставио је да му тестира нерве стрпљивом игром, а резултат је одлазак на 2:0.

Овај пут брејк ипак није оправдао, јер је први поен поклонио Чилићу ноншалантним дроп шотом, што је освајачу УС опену започело низ за освајање гема без изгубљеног поена, уз погађање угла ефектним форхендом.

Тек тада је био на испиту Чилићев карактер, повео је са 30:0, али није успео да оправда брејк, већ је трећу шансу Ђоковић претворио у вођство од 3:1. Последица тога је освајање новог гема без изгубљеног поена, за сигурно трасирање пута ка убедљивој победи.

На крају, Ђоковић је победу "зачинио" рекордом, пошто је меч трајао само 56 минута и 42 секунде, па је најкраћи одиграни у историји завршних мастерса у Лондону.

Чилић је у О2 Арени имао и подршку фудбалске репрезентације Хрватске, која ће у среду у Лондону одиграти пријатељски меч са Аргентином.

Чилић је у О2 Арени имао и подршку фудбалске репрезентације Хрватске, која ће у среду у Лондону одиграти пријатељски меч са Аргентином.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мостарац

11.11.2014 09:02

Богами, Миле је јако љут на тебе: ђеш му на коалиционог?

ОДГОВОРИТЕ