Највише притужби на комуналне услуге

На адресу Покрета потрошача Републике Српске на годишњем нивоу пристигне између 400 и 500 притужби потрошача, од којих се 30 одсто односи на комуналне услуге, констатовали су у Покрету потрошача Републике Српске.

Република Српска 10.11.2014 | 21:59
Највише притужби на комуналне услуге

Како су казали, све више потрошача се обраћа Покрету и у току дана некад заприме и три до четири приговора. Упркос чињеници да се у великој мјери потрошачи жале, и даље једна трећина жели да остане анонимна.

"Око 30 одсто приговора се односи на комуналне услуге, на првом мјесту је електрична енергија, гдје често дође до неспоразума између потрошача и 'Електропривреде РС'. У том случају доста потрошача није у праву, а поједини покушавају да избјегну плаћање својих рачуна", истакао је Драгован Петровић, секретар Покрета потрошача Републике Српске.

Он је овом приликом рекао да се на рачуне "Чистоће" готово нико не жали, те додаје да у овом покрету свакога дана покушавају ријешити што више притужби у корист потрошача. Из Републичке тржишне инспекције речено нам је да су за девет мјесеци ове године превентивно извршили више од 4.250 контрола.

По различитим пријавама потрошача извршено је 414 ванредних контрола, гдје су у 140 случајева утврђене неправилности и предузете мјере за њихово отклањање.

По конкретним рекламацијама је извршено 47 контрола, а најчешће је ријеч о неприхватању рекламација потрошача за купљене техничке производе, одјећу, обућу и слично. Како су навели из Инспектората Републике Српске, у шест контрола издати су прекршајни налози у вриједности од 7.100 КМ.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар