Ивановић: Празне трибине додатни мотив!

Капитен Србије Бранислав Ивановић назвао је предстојећи меч против Данске у квалификацијама за Европско првенство "судбинском утакмицом".

Фудбал 11.11.2014 | 09:45
Ивановић: Празне трибине додатни мотив!

Он је додао да очекује да ће празне трибине само мотивисати његову екипу.

"Припремаћемо се за Данску као и за све остале мечеве."

"Знамо важност предстојећег сусрета, али знамо и да морамо да победимо. Данска је озбиљан противник. Ми имамо вере у своје способности", рекао је Ивановић на окупљању репрезентације у Спортском центру ФСС.

Трећу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године Србија ће играти у петак на стадиону Партизана.

Одлуком Уефа, а после инцидената на мечу с Албанијом, тај меч ће се играти без присуства гледалаца.

"Без обзира на резултат, ми ћемо сваку утакмицу играти до краја квалификација са истим жаром. Истина је да против Данске нећемо имати помоћ навијача, али то може и да нас мотивише", рекао је Ивановић у Старој Пазови.

На питање да ли му се чини да неко Србију не жели да види на Европском првенству у Француској 2016. године, Ивановић је казао да нема такав утисак.

"Све зависи од нас и од тога колико ћемо победа остварити. Не смемо подлећи притиску чак ни тада ако резултат против Данске не буде био по нашим жељама. Ово је судбинска утакмица. Три освојена бода против Данске нас враћају у 'нормалу' и зато је битно победити", рекао је капитен Србије.

У државни тим се вратио Милан Бишевац, који је одсуствовао због повреде.

"Морамо се окренути нашим циљевима и заборавити шта се дешавало против Албаније. Код нас треба да проради инат и да у оваквим околностима покажемо своју снагу, без обзира што за ривала имамо јаку екипу. Наравно, ми идемо на победу", рекао је Бишевац.

Фудбалери Србије окупили су се данас у Спортском центру у Старој Пазови за предстојећу утакмицу са Данском у петак, али и за пријатељски меч са Грчком у Ханији четири дана касније.

Селектору Адвокату данас су се у Старој Пазови на располагању ставили следећи фудбалери:

Голмани: Владимир Стојковић (Хаифа Макаби, Израел), Жељко Бркић (Удинезе), Предраг Рајковић (Црвена звезда),

Одбрана: Бранислав Ивановић (Челси), Александар Коларов (Манчестер сити), Матија Настасић (Манчестер сити), Антонио Рукавина
(Виљареал), Ненад Томовић (Фиорентина), Душко Тошић (Генчлербирлиги), Стефан Митровић (Фрајбург), Никола Максимовић (Торино), Милан Бишевац (Олимпик, Лион),

Средина терена: Радосав Петровић (Генчлербирлиги), Немања Матић (Челси), Немања Гудељ (АЗ Алкмар), Милош Јојић (Борусија, Дортмунд), Здраво Кузмановић (Интер),

Нападачи: Душан Тадић (Саутхемтон), Лазар Марковић (Ливерпул), Филип Дјуричић (Мајнц), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Филип
Ђорђевић (Лацио), Александар Митровић (Андерлехт), Данко Лазовић (Партизан).

После три одигране утакмице, Србија је четврта у Групи И квалификација за Европско првенство са једним бодом, док је Данска прва са четири бода.

Утакмица Србија-Данска игра се у петак од 20.45 на стадиону Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар