РФ: Желим бар још једном да будем први!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер истакао је да би био посебан осећај када би још једном успео да се врати на прво место АТП листе.

Тенис 10.11.2014 | 22:05
РФ: Желим бар још једном да будем први!

Федерер има шансу за то на завршном Мастерсу сезоне у Лондону, али зависи и од резултата тренутно првог рекета света Новака Ђоковића.

Српском тенисеру потребне су три победе у „О2 арени“ да би обезбедио прво место на крају ове године, без обзира на Федерерове резултате у Лондону и финалу Дејвис купа између Швајцарске и Француске.

„Док год могу да се вратим на прво место још једном, мислим да ће то бити посебан осећај. Био сам већ у том положају, знам колико би то значило, јер је освојити турнир изазов који траје недељу или две, док је прво место нешто потпуно другачије. Покушаћу да успем у томе, али ће Новак диктирати темпо овде, у Лондону“, истакао је Федерер.

Да би успео да започне 303. недељу на челу АТП листе, Федерер ће морати да има савршену недељу у Лондону.

Швајцарац је такође прокоментарисао сада већ епске дуеле које је имао са Ђоковићем, као и како се њихово ривалство односи са осталим легендарним сусретима које је имао током каријере.

„Ривалство са Новаком и мечеви су лепи. Уживам да играм са њим. Мечеви су изједначени. Играо сам са њим много чешће у полуфиналима, него финалима. Имам неку повезаност са Рафом, зато што смо имали јако, интензивно ривалство током толико година почевши од 2004. године. Толико пута сам играо са њим у финалима Грен слема, што није случај са мојим осталим великим ривалима. Али, увек волим да гледам још даље у прошлост и сетим се ко су ми били велики ривали када сам почињао. У почетку, имао сам великих проблема са Хенманом, Налбандијано, Хјуитом и Родиком. Они су били занимљиви играчи против којих сам волео да играм, а имао сам срећу и да се састанем са Андреом Агасијем доста пута, мислим скоро 15“, истакао је Федерер.

Федерер је такмичење у Лондону започео сигурном победом над Милошем Раонићем са 6:1, 7:6. 

Коментари / 0

Оставите коментар