Јовићев отац: То што причају мом сину...

"...не бих рекао ни убици", испричао је отац Звездиног "вундеркинда" у интервјуу за Курир, али каже да не жели да води клинца из Звезде.

Фудбал 10.11.2014 | 22:35
Јовићев отац: То што причају мом сину...

Лука Јовић, још са 15 година, означен је као будућа велика звезда, не само Црвене звезде, већ и српског фудбала.

Са 16 почео је у континуитету да добија шансу код тренера Ненада Лалатовића, што је (нормално?) довело до поделе у звездашкој јавности - да ли Јовић треба да почиње утакмице, да ли треба да улази са клупе, да ли уопште треба да игра.

Увек је тако...

Има оних који су реални и који ће рећи да је Лука и даље дечак од 16 година, а има и оних који ће рећи да од њега "никад неће бити фудбалер", јер је тобоже "промашио зицер у дербију". Да ли су му у Звезди помогли или не, када су га назвали "новим Фалкаом", процените сами, тек његов отац, Милан, у интервјуу за "Курир" дочарао је колико се Јовићи тешко носе са притиском.

"Много ме је све погодило. Највећи притисак притом долази од људи који воле Звезду. Нама је јасно да морамо да поднесемо притисак играња у великом клубу, али ово... Био сам на Врачару, слушам шта му људи говоре: ј.ебем ти све по списку, ј.бем те у уста малена, гов.о, напушиш ми се...", причао је Милан.

"Чекајте, толико мржње и горчине према детету од 16 и по година?! Овде код нас комшија је убио брата из ватреног оружја, али никад му не бих рекао ово што говоре Луки. Ја као родитељ стојим ту и слушам како ми вређају дете од 16 и по година. Ма, страшно! Лалатовићу уз псовке поручују да вади Луку из игре, он их гледа у шоку".

Не мисле сви, додуше, тако...

"Дерби сам гледао у друштву људи из ПСВ, после утакмице су ме одушевљено грлили, уз коментар да је мали фантастичан. Нико не види да је код шансе истрчао од живог зида до гола, 80 метара, а неки други, који су то такође морали да ураде, остали су 20 метара иза. Лука је био најбољи играч на терену у првом полувремену! Голови? Потребан је један, па да га крене..."

Отац Милан покушава да охрабри сина...
"Храбрим га стално. После Рада сестра му је ушла у собу у два сата после поноћи, био је будан. Упитала га је шта му је, да ли жели да разговарају о утакмици. Мучило га је то. Остали су будни целу ноћ. Сутрадан ми прича да у свакој шанси у коју је ушао није урадио оно што је замислио. Неће, па неће. Одговарам, полако сине, настави још јаче да радиш, доћи ће и голови. Квалитет и таленат се виде", рекао је и додао:

"Тешко се живи. Народу фудбал дође као неки издувни вентил. Али то што радимо није добро. Нападају сви судије, тренере, играче. Све неке теорије завере, лоше, много лоше. Рома изгуби 7:1, а шта би било да овде Звезде или Партизан изгубе тим резултатом? Па летеле би главе. Морамо да се мењамо".

Реткост је у српском фудбалу чути да звездаш лепим речима говори о људима који раде на другој страни.

"Хвала тренеру љутог ривала. Кад је Марко Николић излазио с терена, видео је Луку, којем је било тешко. Пришао му је, осетио је како је детету. Сигурно то није урадио из зле намере или због промашаја. Јавно му се захваљујем".

Коментари / 0

Оставите коментар