БЛ: Бајерн сигуран, Дортмунд на дну!

Лидер Бундеслиге, Бајерн из Минхена, без већег проблема је победио Ајнтрахт у Франкфурту, а јунак утакмице је Томас Милер, који је постигао хет-трик, док су у неизвесном мечу фудбалери Келна савладали Хофенхајм са 4:3. Вердер је у Бремену савладао Штутгарт са 2:0 и тако побегао са дна и препустио "фењер" Борусији Дортмунд.

Фудбал 08.11.2014 | 22:15
БЛ: Бајерн сигуран, Дортмунд на дну!

Баварци су до предности стигли у 23. минуту, што је натерало тим наших Слободана Медојевића и Александра Игњовског да се мало отвори, па је на крају примио четири гола.

Мреже су мировале до 64. минута, а потом је Вајдволд два пута у три минута савладан.

Прво је Рибери несебично проиграо Милера иако је и сам могао да да гол, да би потом Немац искористио и пас Гецеа да спретном реакцијом повећао на 3:0. Ни то није било довољно „Баварцима”, те је Шаћири поставио коначних 4:0.

Медојевић је одиграо читаву утакмицу, а Игњовски је ушао у 90. минуту.

Веома узбудљиву утакмицу одиграли су Хофенхајм и Келн, шест голова је виђено у првом полувремену, а голом у завршници „Јарчеви” су нанели други узастопни пораз домаћем саставу - 4:3.

Већ у другом минуту Адам Шалај је затресао мрежу гостију и наговестио голеаду. Само три минута касније то је почело и да се остварује, пошто је Олковски лепо натрчао на једну избијену лопту и шутем из прве са неких 17-18 метара поравнао на 1:1. Већ у 12. минуту Келн је преокренуо голом Лемана из слободног ударца, а на 3:1 је повећао Уџах после лепог продора, али и несигурне реакције голмана Хофенхајма Баумана.

Домаћин се резултатски вратио у утакмицу након гола Фирмина у 39. минуту, коме је претходио леп дупли пас са Елијонусијем на ивици шеснаестерца, али ни то није био крај голеади у првих 45 минута - Фирмино је главом закачио убачену лопту Кевина Фоланда, мало променио њен смер, али сасвим довољно да натера Хорна да поново вади лопту из гола, 3:3.

Друго полувреме било је потпуно другачије од првог, иако су и једни и други стварали шансе, мреже су мировале. Да не дође до поделе бодова побринуо је се Олковски у 83. минуту лепим шутем са дистанце.

Само је Бајерн ове године надиграо дебитанта Падеборн до овог кола, али дебитант у Бундеслиги једноставно није имао решење за играче Аугзбурга.

То је омогућио ран погодак домаћина, јер је већ у седмом минуту Вернер довео екипу нашег Николе Ђурђића до предности. Исти играч је на почетку другог полувремена главом повећао на 2:0, после центаршута Верхега са десне стране.

Да на семафору на крају утакмице пише 3:0 постарао се Калсен-Бракер голом главом после једног прекида у 68. минуту. Ђурђић је у игру ушао у 85. минуту.

Фрајбург је приредио изненађење и на домаћем терену је савладао Шалке са 2:0 головима Гинтера у 22. и Шмида у 68. минуту. Српски репрезентативац Стефан Митровић провео је свих 90 минута на терену у победничкој екипи.

У Дуелу Бајер Леверкузена и Мајнца, једном од дербија кола, није било победника, али ни голова, те је резултат остао 0:0.

Леверкузен је био доминантнији, што показује однос шутева 24:6 у корист „Фармацеута”, али није успео да савлада Кариуса. Филип Ђуричић је преседео читав меч на клупи Мајнца.

Јунузовић је режирао оба гола у победи Вердера над Штутгартом. У 30. минуту Продл је био стрелац, док је Бартелс у 57. минуту донео коначних 2:0. Тим из Бремена је, осим тога што се померио са дна, гурнуо Борусију из Дортмунда на последњу позицију, што звучи скоро невероватно.

Бундеслига, 11. коло:
Петак:
Херта - Хановер 0:2 (0:1)
(Бријан 44, Кијотаке 76)
Субота:
Аугсбург - Падерборн 3:0 (1:0)
(Вернер 7, 47, Калисен-Бракер 68)
Ајнтрахт Франкфурт - Бајерн Минхен 0:4 (0:1)
(Милер 22, 64, 67, Шаћири 86)
Фрајбург - Шалке 2:0 (1:0)
(Гинтер 22, Смид 68)
Хофенхајм - Келн 3:4 (3:3)
(Шалај 2, Фирмино 39, 45 - Олковски 5, 83, Леман 12, Уџах 35)
Бајер Леверкузен - Мајнц 0:0
Вердер Бремен - Штутгарт 2:0 (1:0)
(Продл 30, Бартелс 57)
Недеља:
15:30 Волфсбург - Хамбург
17:30 Борусија Дортмунд - Менхенгладбах

Коментари / 0

Оставите коментар