Вучић смањује плате

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће тражити да се вишеструко смање примања запослених у државним органима која прелазе неколико стотина хиљада динара, а да ће из тога бити изузети само експерти.

Србија 08.11.2014 | 20:41
Вучић смањује плате

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће тражити да се вишеструко смање примања запослених у државним органима која прелазе неколико стотина хиљада динара, а да ће из тога бити изузети само експерти.

"Што се републичких органа тиче, свакако ћу тражити да се њихова примања умање двоструко, троструко, четвороструко, сем када је реч о случајевима највишег експертског знања", казао је Вучић, пише београдска штампа.

Вучић је рекао да је био изненађен и бесан када је видео да плате у јавном сектору достижу износе од 4.500 евра и то често на радним местима за која је мало ко чуо и чији је значај за функционисање државе нејасан.

У београдској штампи је јуче објављена листа од 85 најплаћенијих људи у јавном сектору где је највиша плата у августу од 489.979 динара нето исплаћена Милану Живановићу, директору Директората цивилног ваздухопловства, који је смењен пре неколико дана.

Позивајући се на званичне податке добијене од Министарства финансија, на тој листи налази се још девет Живановићевих колега, а највеће изненађење је да се на листи пет најплаћенијих људи налази и Синиша Лазић, директор војвођанског фонда "Европски послови", чија је плата 431.000 динара нето.

Међу највећим платама је и зарада његовог сарадника, менаџера за односе са јавношћу, који месечо добија невероватних 316.000 динара, али и запосленог у том фонду за чије се занимање наводи да се "не може сврстати у постојеће скупине".

Особа са овом недефинисаном професијом зарађује 310.000 динара и налази се на 51. месту најплаћенијих у јавном сектору Србије, који запошљава око 700.000 људи.

Најмања плата на листи 85 најплаћенијих износи 279.419, што је око 154.000 више од плате премијера Александра Вучића и 128.000 висе од плате председника Томислава Николића.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

анонимус

08.11.2014 19:12

Немојте висе о експертима кад вас молим .Па ти експерти и измислили та занимања и те бедне плате . Па Г 17 експерти .Па онај са брадом сто све параграфе закона зна да бас тај експерт (Цепурац):Па директор директоријума.Па директор зелезница (Маскарац),па комсија Миско (Босњанац).Молим без експерата- бре

ОДГОВОРИТЕ
Name

бнб

08.11.2014 19:27

какви експерти они су све ово учинили да би имали овакве плате, они што стрпају у џеп за једну годину ја у привреди нисам могла зарадити за пола радног века.Срамота,нека највећа плата буде три просечне плате у србији ,а не оволка разлика у платама да је завршио пет факлтета много је нек се стиде они који им одобравају оваква примања

ОДГОВОРИТЕ