Краљица Елизабета мета терориста?

Британска штампа преноси да је краљица Елизабета наводно била мета терористичког напада, који је требало да буде извршен током церемоније на Дан сећања.

Свијет 08.11.2014 | 17:36
Краљица Елизабета мета терориста?

Таблоид "Сан" наводи на насловној страни да се верује да су четворица осумњичених за исламски тероризам намеравали да нападну краљицу ножем у Ројал Алберт холу током церемоније поводом 100. годишњице почетка Првог светског рата.

Дневник "Дејли мејл" извештава да је краљица (88) најавила да ће присуствовати свечаности - полагању венаца и минуту ћутње - упркос претњи.

Церемонији ће присуствовати и британски премијер Дејвид Камерон, чланови кабинета и опозициони лидери.

Британска полиција је јуче саопштила да је, после вишемесечног надзирања, ухапсила четворицу људи осумњичених за припрему терористичких напада. Ухапшени су стари измедју 19 и 27 година.

У саопштењу је наведено да је изведено неколико хапшења и претреса у западном Лондону и долини Темзе, у склопу истраге о "тероризму повезаном са исламом".

Полиција је прошле ноћи испитивала ухапшене.

Протеклих недеља је ухапшено више људи у оквиру полицијске акције против британских држављана који су се вратили из борби у Сирији, па се страховало да планирају нападе у Британији.

Како преноси Би-Би-Си, хапшења су извршена пошто је ниво опасности од тероризма у Британији у августу повишен на "озбиљан", што значи да су напади "врло вероватни".

Мере безбедности посебно су појачане пошто је један терориста 22. октобра убио војника у канадском парламенту.

Коментари / 0

Оставите коментар