Припадници нарко банде признали масовно убиство студената

Тројица припадника нарко банде, ухапшени током истраге о нестанку 43 студента из мексичког града Игуала, признала су да су убили велику групу људи, саопштио је данас мексички државни тужилац Хесус Муриљо.

Свијет 08.11.2014 | 11:21
Припадници нарко банде признали масовно убиство студената

Припадници нарко банде признали су да су убили више од 40 студената у Мексику који су нестали прије шест седмица, рекао је мексички врховни тужилац Хесус Муриљо.

Он је на конференцији за новинаре рекао да су три члана банде признала да им је полиција предала студенте, од којих су неки већ били угушени, док су друге убили ватреним оружјем, а затим запалили тијела.

Муриљо је упозорио да ће бити тешко идентификовати угљенисане остатке тијела студената и да ће их власти сматрати за нестале док се ДНК тестовима не утврди њихов идентитет.

Муриљо је показао видео снимак признања осумњичених који су рекли да су студенти камионима пребачени на депонију у мјесту Кокула код Игуале, преноси Би-Би-Си.

Он је додао да су тијела прво поливена бензином, а затим су на њих набачене гуме, дрво и пластика и да је ватра горила 14 сати. Остаци тијела су затим багерима скупљени, убачени у вреће и бачени у ријеку.

Укупно 43 студената нестало је након сукоба са полицијом 26. септембра у граду Игуала након демонстрација против образовних реформи.
Припадници банде "Герерос унидос" недавно су ухапшени у вези са нестанком студената.

Током истраге случаја нестанка студената Учитељског факултета ухапшено је и на десетине полицајаца.

Почетком ове седмице полиција је ухватила бившег градоначелника Игауле и његову супругу који су били у бјекству и за које се сумња да су главни планери нестанка студената.

Власти Мексика још увек чекају да на ДНК извјештај од форензичара ради утврђивања идентитета убијене групе људи, навела је британска агенција.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар