Мурињо: Ливерпул је увијек за титулу!

Тренер фудбалера Челсија Жозе Мурињо оценио је да се Ливерпул и поред "споријег" почетка првенства и даље налази међу кандидатима за освајање шампионске титуле у Премијер лиги.

Фудбал 08.11.2014 | 13:00
Мурињо: Ливерпул је увијек за титулу!

Фудбалери Челсија играју у суботу од 13.45 часова на Енфилду против Ливерпула и желе победу како би задржали прво место на табели. Седмопласирани Ливерпул има 12 бодова мање, али Мурињо верује да ће се "црвени" ове сезоне до краја борити за шампионску титулу.

"Мислим да се боре за титулу исто као и ми. Прошле сезоне, када смо играли против њих, ми се нисмо борили за титулу. Сада је другачије.

Обе екипе се боре за титулу. Једна од њих је прва, са неколико бодова предности, али обе су у трци", рекао је Мурињо, пренели су британски медији.

Челси је прошле сезоне победио Ливерпул на Енфилду са 2:0 и помогао Манчестер ситију да освоји титулу.

Ливерпул је овог лета продао свог најбољег нападача Луиса Суареса и довео неколицину нових играча.

"Мислим да Ливерпул мора да размисли о овој сезони, имају довољно мотивације. Да сам ја на њиховом месту, сетио бих се свих добрих утакмица из прошле сезоне. Купили су много добрих играча, већину интернационалаца. Добро су инвестирали и мислим да имају потенцијал", рекао је португалски тренер.

Мурињо ће у први тим уврстити нападача Дијега Кошту, који неће играти за репрезентацију Шпаније због честих повреда, а спреман је и Лоик Реми.

Тренер "плаваца" рекао је да очекује "непријатељску атмосферу" навијача Ливерпула због прошлосезонског пораза, али да то неће пореметити његов тим.

"Публика на Енфилду може много да утиче на утакмицу. Волим тамо да идем са екипом, неки људи ту атмосферу осете на негативан начин, али ја не. Волим такву атмосферу, али у прошлости смо имали јасне примере да она утиче на друге ствари, голове који нису голови, пенале који се не досуде", рекао је Мурињо.

Тренер Ливерпула Брендан Роџерс рекао је да је његова екипа извукла поуке из пораза од Челсија у прошлој сезони и да ће покушати да победи великог ривала.

"Ово ће бити нови изазов и тешка утакмица. Челси је прошле године био јак, имају велико искуство. Дошли су један од најбољих европских нападача Дијего Коста и Сеск Фабрегас, који добро познаје фудбал у Премијер лиги", рекао је он.

"Имамо велику шансу да на нашем стадиону остваримо добар резултат, која би за нас значила почетак сезоне. Свакодневно видим напредак у нашем тиму. Имали смо проблема са повредама, али смо и показали да је игра на добром ниву. Тај ниво није био константан и нисмо постигли много голова, колико смо постигли у прошлој сезони. Покушавамо да нађемо решење и равнотежу, али то је процес", додао је Роџерс.

Коментари / 0

Оставите коментар