Од смећа направио рајско острво

Британац Ришар Сова (61) је седам година градио свој плутајући еколошки рај Џојгзи, недалеко од Канкуна (Мексико). Овај уметник из Мидлбороуа у Јоркширу, испунио је свој сан и једино што му је недостајало била је особа с којом би поделио идиличан живот на свом острву од 150.000 флаша.

Занимљивости 07.11.2014 | 23:14
Од смећа направио рајско острво

Срећа му се осмехнула прошле године, када је на интернету упознао Џоди Болин (47) из Тенесија.

“Одувек сам волео свој живот на острву и уживао сам када би ми се указала прилика да га покажем другима. Али много је лепше сада када имам драгу особу с којом могу да поделим живот у свом уточишту”, објашњава он.

Иако се налази 30 метара од обале и лежи на пластичним боцама напуњених ваздухом, даскама и песку, Сова тврди да његово острво има све што је потребно да би једној дами било пријатно.

Кућа на три нивоа има две спаваће собе, кухињу, текућу воду, струју и повезана је на интернет. Окружена је палмама, мангровима и дрвећем које рађа разне врсте воћа. Ришар гаји зачинско биље и друге јестиве биљке које је овде засадио.

“Мој план је да постанем потпуно независан. Вегетаријанац сам и на острву гајим разне биљке, којима се храним, али када пожелим разноврснију исхрану, одвезем се бициклом до оближње продавнице”, објашњава. Џојгзи је повезан с обалом мостићем од 30 метара, а Ришар је од пластичних флаша направио и бродић, који може да превезе осам људи.

Џоди Болин је било јасно да жели ту да живи већ када је први пут посетила острво. Наравно, под условом да јој Ришар дозволи да и она да свој женски печат.

Струју обезбеђују соларне плоче. Ришар је одличан столар и заједно су се побринули да кућа буде стабилна и безбедна.

“Острво се љуљушка на води, па вам се чини као да сте у наручју вољене особе када легнете да спавате”, каже Џоди и додаје да њих двоје уживају у шетњи по јутарњем сунцу, цеђеним соковима и свежој кафи.

Њу је, иначе, одувек привлачила архитектура од рециклираних материјала и веома воли Мексико.

“Када смо се упознали, помислила сам: ‘Ево човека који већ живи мој сан!’”, каже она.

Џоди Болин је једна од најпознатијих манекенки у Јапану и између своје 16. и 22. године красила је насловне странице блиставих модних магазина.

Иако људи обично помисле да се на острву живи лагодно, истина је да његово одржавање захтева напоран физички рад.

Џојгзи је трећи Ришаров рај од боца, претходна два су уништили урагани. Упркос томе, он није одустао од свог сна. Сада живи од своје музике и уметности и показује туристима свој приватни рај у замену за добровољне прилоге.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар