Јечменица: Зваћу опет Ану и Јелену

Нова-стара селекторка Фед куп тима Србије поручила да жели да окупи најјачи тим како би се репрезентација вратила у Светску групу.

Тенис 07.11.2014 | 21:45
Јечменица: Зваћу опет Ану и Јелену

Татјана Јечменица-Јефтић поручила је да јој је највећа жеља да окупи две водеће српске играчице Ану Ивановић и Јелену Јанковић како би у блиској будућности екипа освојил трофеј и поновила успех Дејвис куп селекције из 2010. године.

Јечменица је нагласила да ће први корак бити повратак екипе у Светску групу.

"Пре свега морамо да прођемо прву препреку, а то је такмичење у Евро-афричкој зони у Будимпешти у фебруару идуће године. Надам се да ћемо тамо заређати све победе и да ћемо се пласирати у плеј-оф. Тај циљ није неостварив, јер имамо играчице које су на петом и 15. месту светске ранг листе", рекла је Јечменица на конференцији за медије у Београду.

Јечемница је налгласила да ће за остварење тог задатак бити потребно да српска екипа игра у најјачем саставу, с обзиром да ће у Будимпешти учествовати Хрватска, Украјина, Грузија и Белорусија.

Она је истакла да јој је циљ да подмлади репрезентацију и припреми наследнице водећим српским тенисеркама.

Члан комисије Тениског савеза Србије за избор селектора Радмило Арменулић рекао је да је Јечменица изабрана због чињенице да има визију тениске репрезентације у наредне четири године.

"Јечменица ће морати да створи младу репрезентацију која ће у једном тренутку наследити наше врхунске тенисерке, иако оне могу да играју још неколико година", рекао је Арменулић.

Јечменица је два пута наступала за национални тим, а улогу селектора обављала је и у периоду од 2005. до 2006. године. Као професионална играчица најбољи ренкинг остварила је 1996. године, када је заизимала 72. место.

Она је на месту селектора Фед куп тима Србије наследити Дејана Вранеша, који је смењен крајем јуна, када је женска репрезентација испала из Светске групе.

Коментари / 0

Оставите коментар