Видео: Нолетове титуле на завршном Мастерсу

Први тенисер света Новак Ђоковић до сада је три пута освајао завршни Мастерс – 2008, 2012. и 2013. године.

Тенис 07.11.2014 | 08:45
Видео: Нолетове титуле на завршном Мастерсу

Уколико слави и ове године, Новак ће постати тек пети тенисер у историји који је четири пута освојио завршни турнир сезоне, а својим досадашњим учинком заслужио је да се нађе у видео-серијалу АТП-ја под називом “легенде завршног Мастерса“.

Први пут Новак је освојио тај турнир 2008. године – сезону коју је почео својом првом Грен слем титулом у Мелбурну окончао је на најлепши могући начин. То је био последњи Мастерс куп у Шангају, а Новак је на путу до трофеја добио прво Дел Потра и Давиденка, уследио је пораз у групној фази од Цонге, а онда и тријумфи над Симоном у полуфиналу и Давиденком у мечу за трофеј.

“Ово је једна од мојих највећих победа у каријери, сигурно могу да га поредим са тријумфом на Аустралијан опену. Чињеница да осморица најбољих играју овде довољно говори о квалитету тениса. Завршио сам сезону на начин на који сам је започео“, рекао је Новак после тријумфа 2008. године.

Следеће две сезоне успеха није било, баш као ни 2011. године, најбоље у Новаковој каријери, али зато се 2012. вратио на престо, овога пута у Лондону. Остварио је свих пет победа – у групи је добио Цонгу, Марија и Бердиха, у полуфиналу је после преокрета савладао Дел Потра, а у напетом мечу за трофеј био је бољи од Роџера Федерера са 7:6 (8-6), 7:5.

Прошле године Новак је био у невероватном налету после разочаравајућег пораза у финалу УС опена – освојио је Пекинг, Шангај и Париз, па је са огромним самопоуздањем дошао у Лондон.

То се видело и по оствареним резултатима – Новак је редом добио Федерера, Дел Потра, Гаскеа и Вавринку, а у финалу је без проблема био бољи од Рафаела Надала са 6:3, 6:4.

“Освајање две узастопне титуле јесте велико достигнуће, круна свих успеха које сам имао 2012. и 2013. године. Увек је задовољство играти у Лондону пред публиком која страствено воли тенис и познаје га. Посета је изванредна, организација такође, овде се слави тенис“, каже Ђоковић.

Новак се ове године налази у групи са Чилићем, Бердихом и Вавринком, а у Лондон долази после титуле у Паризу.

“Приоритет је да само наставим да играм добро – враћам се основама, трудим се да ствари остану једноставне јер осећам да сам се поново повезао са собом. Осећам да су моји резултати последица тога“, закључио је први тенисер света.

Први меч ове године у Лондону Новак игра у понедељак од 20 сати са Марином Чилићем.

Коментари / 0

Оставите коментар