Са дјететом у наручју скочила са зграде

Светлана П, родом из Србије, бацила се јуче, држећи своју петогодишњу кћерку Јасмину у наручју, са трећег спрата једне стамбене зграде у Грацу, пишу аустријски медији.

Свијет 06.11.2014 | 15:58
Са дјететом у наручју скочила са зграде

Оне су са тешким повредама пребачене у Покрајинску болницу у Грацу и живот им је у опасности.

Зоран П, син Светлане и полубрат Јасмине, позвонио је јуче око 15:20 на Светланина врата. Чуо је како његова полусестра зове маму да отвори, али није ни слутио да је у том моменту почела права драма. Светлана је у том моменту зграбила дете и скочила кроз прозор!

Драган П, 23-­годишњи брат­ близанац Зорана, био је у то вријеме на курсу Завода за запошљавање.

До мајчиног стана у Улици Андреаса Хофера дошао је око 18 часова. За аустријске медије покушао је да пронађе објашњење за мајчин чин:"Све је почело пре око пола године. Моја мајка је још тада хтела са Јасмином да скочи кроз прозор. Успео сам да је спречим у последњем моменту", каже Драган П. за Кронен Зајтунг.

Након првог покушаја самоубиства, Светлана је неко време била на терапију на клиници у Грацу.

"После терапије је изгледало да је све у реду", каже Драган."Мајка је имала паничан страх од свог бившег мужа, Јасмининог оца, који сада живи у Горњој Аустрији", изјавио је Зоран.

Осим тога, мајка је била утучена и чињеницом да је мала Јасмина морала на неколико операција срца.Са улице нико није видио скок мајке са кћерком. Један пролазник је чуо запомагање. Позвао је телефоном помоћ, која је стигла послије неколико минута.Према полицијском извјештају, Светлана и Јасмина су биле свјесне после пада, могле су да разговарају са спасиоцима, али имају повреде опасне по живот. Ако преживе, биће то зато што су пале на меко тло, на мали травњак пред зградом.

Коментари / 0

Оставите коментар