Бабић о Звездином плану: Уцјене и пријетње!

Председник Фудбалског савеза Београда Ратомир Бабић из Партизана за МОНДО отворено о плану рушења Томислава Караџића по нотама људи из Љутице Богдана. "Уцењују, прете, користе политичке везе...", каже Ратомир Бабић.

Фудбал 06.11.2014 | 14:45
Бабић о Звездином плану: Уцјене и пријетње!

Узаврело је у фудбалској Србији!

Борба за превласт, она невидљива али оштра и бурна, дешава се у свим фудбалским регионима Србије. Томислав Караџић, када већ није срушен на Скупштини Фудбалског савеза Србије, треба да буде оборен "одоздо", из базе.

У тим плановима, које води садашња гарнитура у Црвеној звезди, интересантан је, наравно, и Фудбалски савез Београда, који годинама уназад воде партизановац и звездаш - Ратомир Бабић (Партизан) и Јован Шурбатовић (Црвена звезда).

Партизан се недавно огласио саопштењем баш у вези са овим, наводећи да су Бабић и Шурбатовић пример како два највећа српска клуба могу и треба заједно.

МОНДО је о овоме разговарао са Ратомиром Бабићем, чланом управе Партизана, који је са клубом у Истанбулу, где црно-бели у четвртак увече играју меч Лиге Европе против Бешикташа.

Бабић је изнео низ оптужби на рачун људи из Црвене звезде, којима се, како каже, не допада ни Јован Шурбатовић, који је "већи звездаш од свих њих тамо", као и да се служе свим и свачим само да би придобили делегате који треба да одлучују у регионалним савезима. Све зарад крајњег циља - рушење Томислава Караџића са места председника ФСС.

Бабић поручује и да нема намеру да подноси оставку, што се од њега тражи, истичући да су он и Шурбатовић подигли ФСБ из пепела, поставили га на ноге и о свему томе су припремили детаљан извештај.

"Када нису могли да придобију делегате да не дођу на Скупштину, а лобирали су по Србији за то, морали су да крену на 'план Б', који значи да ако не могу да сруше Караџића одозго, онда покушају одоздо. Војводина и Београд су им посебно интересантни зато што сматрају да ту треба да имају примат. Кренули су преко општинских власти, посебно у Лазаревцу, Младеновцу, Гроцкој, Обреновцу, да уцењују људе. Полазе од те политичке позиције: 'Ми смо СНС и ми смо на власти, има да гласате како ми кажемо'. Цела ујдурма је направљена због тога", рекао је Ратомир Бабић у интервјуу за МОНДО.
Он каже да врх Фудбалског савеза Београда чека званичан захтев за седницом и да не верује да "опозиција" има примедбе утемељене на аргументима.

"Када смо ми дошли на чело ФСБ, пре четири године, био је у дубиози 27 милиона, неорганизован, недостојан града Београда. Данас је организација за пример и који је добио све похвале на нивоу фудбалске организације и најбољи је у Србији. Савез ради изванредно, стабилан је, просторије на старом ДИФ-у смо средили, тако да данас када дође човек да потпише уговор не треба нико да се стиди, већ долази у прави амбијент", каже Бабић и наставља:

"Не знам какве могу да им буду примедбе (на наш рад) осим техничких, типа: 'Немамо човека у Извршном одбору ФСБ'... Младеновац је тренутно најгори део наше организације, јер је фудбалски пао. Као што су радили бивши руководиоци ФС Београда тако и они раде - плаћали су играче, куповали су бодове и сада је то пропало, због чега више немају пара. Њихов човек, садашњи председник општине Дејан Чокић, био је члан нашег Извршног одбора. Није дошао ни на једну од 22 седнице када је изабрана редовна Скупштина. Прогурао сам га да буде и у Скупштини, али није долазио и због тога смо га искључили, а сада им је примедба то што немају свог човека. Лазаревцу је примедба то што нема свог човека, а има више општинских лига. А ми смо направили структуру ИО према стандардима УЕФА, морамо да поштујемо и женски фудбал....".

Бабић каже да зна зашто је он на мети, али је претходно желео да истакне да има сазнања да се по целој Србији, људи притискају и уцењују.

"У Србији се успех увек тешко прашта. Иза свега овога крије се само један разлог - да дође комплетна Звездина гарнитура и у Фудбалском савезу Београда и у ФСС. Исто ово се дешава и у Војводини, источној Србији... Зову ме људи, причају ми да се на њих врши невиђени притисак, да прете њиховим породицама... Ево данас је на аеродрому (пред полазак Партизана у Истанбул, прим. аут.) био човек из Доњег Срема. Каже да му шаљу пореске инспекције да му проверавају послове. Ма, служе се свим и свачим", тврди Бабић.

Он каже да ова Звезда није ни налик на оној која је некада била велика.

"Звезда је одувек наш велики спортски ривал и увек сам је уважавао, али ово сада то није та Звезда. Ми смо некада са Џајићем, Цветковићем и осталима водили политику у Савезу, а кад дође утакмица - нека победи бољи. А сада... Па, погледајте како сарађујемо Јоца Шурбатовић и ја. То вам је најбољи пример како Звезда и Партизан могу заједно. То је највредније у Савезу - та симбиоза председника и генералног секретара".

Ратомир Бабић додаје да ни Шурбатовић није по вољи људима из Звезде.

"Јоца је већи звездаш од свих њих тамо, ја да вам кажем. Када је била редовна седница Скупштине ФСБ, од 38 делегата који су били присутни, сви су гласали за то да ја будем председник, а двојица из Звезде нису гласали за Јоцу. Тада сам ја стао иза њега и рекао да нећу да будем председник ако Јоца не буде генерални секретар. И ево, направили смо резултате".

Председник ФСБ каже да нема намеру да подноси оставку.

"Нећу, нека ме смене! Ја немам намеру никога да убеђујем, да 'обилазим', да зовем, анимирам. Направили смо извештај, па нека народ види. А њих ако није срамота... Ово је ван свих нормалних оквира. Размишљамо чак и УЕФА да обавестимо о воме, што ћемо вероватно и учинити".

Коментари / 0

Оставите коментар