ЕК: Партизан поражен и у Волгограду!

Кошаркаши Партизана забележили су и четврти неуспех у Еврокупу пошто су у Волгограду у четвртом колу поражени од Красног октобра 61:59 (15:12, 17:13, 15:16, 14:18), а црно-бели су имали прилику да извуку нешто више из овог дуела у Русији.

Кошарка 05.11.2014 | 19:30
ЕК: Партизан поражен и у Волгограду!

Партизан је одиграо још једну неизвесну утакмицу, иако је скоро током целог меча био у минусу, али је на крају после украдене лопте Гагића имао прилику да на резултату 61:59 макар дође до продужетка, али Тепић, све су прилике, није пратио сат, па је лошим шутем упропастио прилику.

Прва четвртина: Партизан имао "+6", Красни октобар везао серију 11:0

Одбрана црно-белих је врло добро функционисала у уводна два минута, а на другој страни су погодили Мурић полагањем из контре и Гагић из рекета, да би центар гостију са полу-дистанце повисио на 2:6. Из пикенрола Партизан је добро изиграо одбрану противника у два наврата, те је у шестом минуту било "+6" (10:4).

Обе екипе су форсирале брзу реализацију напада, тако да 70 секунди није било поена све док Маринковић није фаулирао Завуруева при шуту за три поена, па је Красни октобар смањи предност на 10:7, а онда је после дефанзивног скока Гагића, Тепић промашио читав обруч са дистанце.

Наставила се серија домаћег колектива након техничке грешке Душка Вујошевића који се жалио због досуђеног фаула Кингу, док је Завуруев погодио тројку уз фаул и поен са слободног бацања за преокрет од 13:10. Онда је серију од 11:0 за тим из Волгограда закључио првим поеним Калпепер из скок-шута. После скоро четири минута без коша, Милутинов је из окрета прекинуо противнички низ, па је после прве четвртине било 15:12 за Русе.

Друга четвртина: Црно-бели пропустили своје прилике, Руси чврсто држе предност

Андрић је постигао своје прве поене у другом минуту друге деонице након што је изнудио и офанзивни фаул, али је Виктор узвратио тројком за вођство од 18:14 руске екипе. Кренуло је Красни октобар шут за три поена, па је и Калпепер погодио шут иза линије, али је Лигинс претерао покушавши исту ствар као саиграч (23:16). Михајло Андрић није дозволио противнику да се одвоји вративши тројку за 23:19, а после добре одбране Богдановића, Аранитовић је погодио два слободна бацања (23:21).

Другу тројку уписао је Калпепер, па је после уласка тима из Волгограда у бонус, Тепић само једном био прецизан са пенала (26:22). Партизан се неко време одржавао само на "-2", али је Красни октобар у 18. минуту дошао до 30:24.

Црно-бели су се одбранили у последњем напад Красног октобра, а онда су покушали брзом транзицијом да за шест секунди смање предност, али је пас Богдановића био прејак, те је лопта дошла у посед противника који је преко Тревиса у последњој секунди закуцао за предност Руса од 32:25 на полувремену.

Трећа четвртина: Домаћин имао двоцифрену предност, Партизан се вратио на "-6"

Виктор је отворио четвртину са четири поена, док је Милутинов убацио прве поене за Партизан (36:27), док је у низу изгубљених лопти са обе стране Мурић положио уз фаул за смањење разлике на 36:30. Први играч са двоцифреним учинком "појавио се" тек у 23. минуту игре, а то је био управо Мурић, али је Тревис чувао предност свог тима (38:32).

Први пут је и два минута касније разлика била двоцифрена после три поена Понкрашова за 43:32. Гагић је после релативно лоше постављене зоне убацио из окрета (43:34), док је Калпепер, после невероватних промашаја и нерезонских шутева направио, Казин је у 28. минуту вратио "+11" за Красни октобар (45:34).

После неспортског фаула Лигинса, Гагиће убацио два слободна, а онда је Тепић погодио тројку за само "-4" (45:41), док је Комисаров из тешке позиције на три секунде до краја четвртине поставио 47:41.

Четврта четвртина: Тепић није пратио семафор, домаћин славио у Волгограду

Потврдило се и у последњој деоници да је утакмица врло неефикасна тако што обе екипе нису успеле да постигну поене у првих два минута, а онда је Понкрашов са линије за три поена донео 50:41. После три минута и 20 секунди изабраници Душка Вујошевића су отишли са нуле у четвртини после флотера Тепића (52:43).

А онда је, потпуно неочекивано, Партизан, мало по мало кроз контре, повезао серију од 9:0 и ухватио прикључак на четири и по минут до краја меча (52:50).

Црно-бели су дошли до 17 офанзивних скокова и изједначења, а онда је Андрић погодио за три поена и за прво вођство гостију од шестог минута (55:54).

Ипак, домаћи нису тек тако дали да црно-бели славе, јер су узвратили са пет поена у низу за повратак предност 59:55. И после свега, гост је имао прилику да дође и до победе, јер је имао последњи напад макар за продужетак, али Тепић није гледао време на семафору, зато није изградио шут и тако печатирао пораз своје екипе.

Коментари / 0

Оставите коментар