Блатер: УЕФА је крива за нереде у Београду!

Фудбалери на терену су били испровоцирани. Једноставно, не смете да дозволите земљама које су у конфликту да се такмичењ у истој групи - поручује председник ФИФА.

Фудбал 05.11.2014 | 20:15
Блатер: УЕФА је крива за нереде у Београду!

Страсти се не смирују. Пребацивање кривице и одлучивање ко је заиста одговоран за инциденте на мечу Србије и Албаније се наставља. Најновију изјаву поводом тога је дао председник ФИФА Сеп Блатер.

- Нису фудбалери на терену криви за то што се догодило, јер су били испровоцирани. Играчи који представљају националне тимове су најбољи амбасадори тих земаља. Управо због тога морате да будете пажљиви. Једноставно, не смете да дозволите да се у истој групи такмиче државе за које знате да су у конфликту или између којих могу да избију инциденти. На пример, у такмичењима ФИФА тимови из Азербејџана и Јерменије никада нису били заједно у групама - објашљава Сеп Блатер у интервјуу за “Руссиа тодаy” и тако јасно одговорност пребацује на челнике УЕФА.

Објаснио је због чега људи у ФИФА нису то приметили пре меча у Београду.

- То није у надлежности ФИФА, али сматрам да у будућности морамо да пазимо на такве ситуације, јер не желимо да се политика меша у фудбал, већ да ова игра спаја људе. Ево рецимо сада, познато је шта се дешава у Авганистану, Ираку, Либији и Сирији, у свим тим земљама се игра фудбал и ниједан играч није повређен - поручио је Сеп Блатер.

Коментари / 0

Оставите коментар