Ђурић: Спонзор Партизана - 'ускоро'!

Драган Ђурић, председник ФК Партизан, најављује да ће клуб ускоро добити генералног спонзора. А за месец дана му истиче мандат... Без коментара о предстојећој Скупштини.

Фудбал 05.11.2014 | 17:45
Ђурић: Спонзор Партизана - 'ускоро'!

За месец дана Драгану Ђурићу истиче мандат председника Фудбалског клуба Партизан. До сада је више пута понављао да се неће поново кандидовати, а у медијима се пише да ће кандидати за нове челнике црно-белих бити: Ненад Бјековић (некадашњи спортски директор), Љубиша Тумбаковић (некадашњи спортски директор), па и Миле Јовичић, садашњи потпредседник црно-белих.

Биће времена за подвлачење црте и анализе рада Драгана Ђурића и његових сарадника. И до сада смо то више пута радили. Неспорно је да је за време његовог мандата Партизан бележио разне успехе на спортском пољу, да је једини клуб из Србије који је играо Лигу шампиона, више пута и Лигу Европе, да је шест пута узастопно био првак Србије...

Али, било је и негативних ствари.

Једна од њих је свакако то што Партизан већ неколико година нема генералног спонзора. Крајње апсурдна ситуација, јер је просто невероватно да најуспешнији фудбалски клуб са овог простора нема "брендиран" дрес и објекат.

Пред пут у Истанбул, где ће Партизан у четвртак играти против Бешикташа у Лиги Европе, новинари су питали Ђурића да ли има нешто ново у вези са спонзором?

"Ускоро, ускоро стиже спонзор...", готово усхићено је одговорио Ђурић. Али, није дао никакав коментар на то што се појављује у медијима о потенцијалним кандидатима за новог председника Партизана.

"Не, немам коментар, биће заказана скупштина...".

Да ли ће тако и бити или ће и то бити остављено у аманет новом председнику? На Скупштини клуба, односно делегатима Партизана је да добро размисле шта је у будућности најбоље за клуб у финансијском смислу и да ли су, заправо, финансије кључна тема предстојеће седнице.

Није тајна да је клуб у претходном периоду муку мучио да исплати плате запосленима (укључујући фудбалере), било је и штрајка или обуставе рада. Додуше, касниле су и уплате појединих иностраних клубова за остварене трансфере.

Продаја играча и даље ће бити окосница пословања, то је јасно, јер од спонзора, тв права, продаје улазница... у српском фудбалу не може да се живи. Али, бар би, убудуће, та продаја требало да буде смисленија, односно по некаквој стратегији, која је претходних година изостала.

Рецимо, да ли је Лазар Марковић морао да буде продат за САМО седам милиона евра (тако је бар званично саопштено) или је могло да се сачека да се ућари још које милионче? Да ли је Матија Настасић морао да буде продат без иједног минута у првом тиму црно-белих?

Наравно, тих година је управи горело до ноката, јер је клупска каса остајала празна. Али, наравно, питање је и зашто се дошло до те ситуације када је Партизан убирао плодове добрих резултата?

О свим овим питањима треба да размисле делегати Скупштине ФК Партизан и да саслушају програме кандидата.

Коментари / 0

Оставите коментар