ЦЗ: Небојша Лековић мијења Толета?!

Кандидат Црвене звезде за место председника ФСС је бивши генерални секретар тог клуба и човек који ће већ био на челу "српске куће фудбала" и има одличне везе.

Фудбал 05.11.2014 | 15:45
ЦЗ: Небојша Лековић мијења Толета?!

Црвена звезда, предвођена вршиоцем дужности генералног секретара Звезданом Терзићем, већ дуго "руши" Томислава Караџића са места председника Фудбалског савеза Србије.
По оној доброј старој "тиха води брег рони" већ дуго планирају и раде на смени Толета, а њихов адут за место првог човека ФСС је искусни фудбалски радник, који је већ обављао ту улогу и има одличне везе.

Реч је о Небојши Лековићу, бившем председнику ФСС, у време када смо били у заједничкој држави са Црном Гором, и екс генсеку Црвене звезде, преноси "Информер".

Добро обавештени саговорник тог листа истиче да је Лековић "решење које би прихватили они који држе страну Томиславу Караџићу, али и они који су више на страни Црвене звезде", а не би било чудо ни да Караџић, који је у добрим односима са Лековићем, сам "дигне сидро" и препусти му место првог човека ФСС.

Лековић није желео да потврди, али ни да демантује ту информацију. Рекао је да је најважније да Србија победи Данску у петак у квалификацијама за ЕУРО 2016.

"Та победа би нам значила корак ближе ЕП у Француској, а уколико изгубимо, бићемо у великом проблему. У сваком случају тек након те утакмице можемо да причамо о осталим проблемима у српском фудбалу. Ћињеница је да их је много и да би људе у фудбалу требало помирити", изјавио је Лековић.

Лековић (50) у фудбалске воде упловио је 2001. као председник ФСС и потпредседник ФССЦГ и ту функцију је обављао до 2005. године, а онда је након његовог одласка ту функцију преузео баш Томислав Караџић.

Касније је преузео улогу генералног секретара Црвене звезде, у мају 2006. године, али се на том месту задржао само до краја године. У Звезду се вратио на кратко 2012. године, када је председник постао Владан Лукић. Постао је члан Управног одбора, али је исти напустио по Лукићевом одласку из Звезде, у новембру те године.

Лековић је био и посланик у Народној скупштини Републике Србије у четири мандата, а и посланик у Савезном парламенту.

Коментари / 0

Оставите коментар