А вечерас - звиждање Лиги шампиона!

Видећемо да ли ће бојкот, на који су позвали навијачи Манчестер ситија, бити прихваћен широм Европе или ће то задовољство наставити да живи само на "Етихаду".

Фудбал 05.11.2014 | 09:30
А вечерас - звиждање Лиги шампиона!

Навијачка група Манчестер ситија затражила је од осталих навијача који ће на стадиону гледати фудбалску утакмицу против ЦСКА Москве, да окрену леђа и жвижде химни Лиге шампиона.
Фудбалери Манчестер ситија сутра од 20.45 на свом стадиону играју против ЦСКА из Москве, утакмицу четвртог кола Групе Е у Лиги шампиона.

Како су данас пренели британски медији, "Група 1984" затражила је од навијача на стадиону Етихад да окрену леђа и звижде химни Лиге шампиона јер их Европска фудбалска унија (УЕФА) "лоше третира".

Навијачи Ситија су незадовољни јер нису уживо могли да гледају утакмицу у Москви, у прошлом колу, због суспензије стадиона ЦСКА. УЕФА је казнила руски клуб због расистичког понашања навијача.

Енглески навијачи су пре објављивања казне већ направили план путовања за утакмицу која је одиграна 21. октобра у Москви. Њима је био забрањен улаз на стадион, а љути су јер је на трибинама ипак било око 300 навијача руског тима, који су ушли на новинарске акредитације или спонзорске улазнице.

УЕФА је тада саопштила да нису прекршена њена правила, али "Група 1894" није задовољна тим објашњењем, поготово јер им трошкови пута неће бити надокнађени.

"Многи навијачи Ситија су отпутовали у Москву. Потрошили су много новца на авионске карте, визе и смештај и нису их пустили на стадион, а онда смо водели да је утакмицу гледало неколико стотина руских навијача. Мислимо да немамо добар третман код УЕФА", наводи се у саопштењу навијачке групе Манчестер ситија.

"Мислимо да УЕФА занимају само спознорства и новац, а не навијачи. За сутрашњу утакмицу подржавамо идеју да навијачи Ситија окрену леђа и жвижде химни Лиге шампиона", додаје се у саопштењу.

Ту идеју подржали су навијачи Бајерна из Минхена, који су били у истој ситуацији у септрембру, када је дуел са ЦСКА игран без публике. Такав протест биће исказан на утакмици Ситија и Бајерна крајем месеца.

Коментари / 0

Оставите коментар