Звезди од Гаспрома - 27,5 милиона!

Црвена звезда је близу потписивања новог спонзорског уговора по коме ће добијати 5,5 милиона евра годишње, сазнаје “Блиц”.

Фудбал 05.11.2014 | 08:00
Звезди од Гаспрома - 27,5 милиона!

Преговори о новој, овог пута петогодишњој сарадњи између Црвене звезде и „Гаспрома“ увелико су одмакли и очекује се да врло брзо скоро сви детаљи новог спонзорског уговора буду прецизирани, а он би на снагу ступио у јулу 2015. године, када истиче досадашњи.

Високо позиционирани људи руске компаније су задовољни сарадњом са црвено-белима и желе да се она настави. Наравно, и у Звездином интересу је да имају тако снажну фирму иза себе. Нови уговор ће бити већи за три милиона евра у односу на досадашњи, с тим што су за последње две године актуелног уговора потписивани анекси, чиме је, фактички, уговор повећаван па је Звезда уместо два и по добијала четири милиона евра.

Црвена звезда ће, као и досад, уговор потписати са централом фирме у Санкт Петербургу. Чињеница да би клуб од наредне године обезбедио сигуран прилив од 27, 5 милиона евра значајно би утицала и на његову платежну моћ, односно могућност изласка из тренутне кризе. Проблем са досадашњим спонзорством, односно ратама које је „Гаспром“ уплаћивао је у чињеници да је, практично, велики део сваке рате одлазио банкама на име враћања актуелних дугова, односно кредита и камата.

Са новим споразумом Звезда би могла да размишља и о, евентуално, новим и знатно повољнијим кредитима, чиме би могла да дође до ваздуха и прилике да стабилизује пословање. Наравно, и нови уговор би подразумевао одређене премије за успехе клуба, пре свега за титуле, и што је још важније за успехе у Европи.

Такође, и у том случају би могли да буду потписивани нови анекси и да уколико из руске компаније препознају да клуб напредује, уговор повећају. Продужавање спонзорства са „Гаспромом“ ће бити један од кључних адута управе на скупштини, али сигурно не и једини начин да се обезбеди прилив новца.

Оно што је веома важно напоменути, а на чему између осталог инсистирају и у „Гаспрому“ је чињеница да ће та компанија бити само спонзор и да нема намеру да се укључује у евентуалну приватизацију клуба.

Пореска управа је блокирала рачун клуба у износу од 500.000 евра пошто је Звезди на наплату стигао обрачун пореза на земљиште чији није власник, већ корисник, што у клубу сматрају аргументом да се не може тражити наплата од њих. Црвено-бели су већ почели разговоре са представницима управе не би ли се пронашао начин за подизање блокаде.

Коментари / 0

Оставите коментар