Нуркић не игра за БиХ на ЕП!

Босанскохерцеговачки кошаркашки репрезентативац, Јусуф Нуркић, неће играти на Еуробаскету.

Кошарка 04.11.2014 | 17:45
Нуркић не игра за БиХ на ЕП!

Центар Денвер Нагетса, према ријечима његовог агента Енеса Трновчевића, највјероватније неће играти на Европском првенству због обавеза према својој НБА екипи.

Наиме, како тврди Нуркићев агент, према потписаном уговору са Нагетсима, бх. центар је као дебитант у НБА лиги дужан играти Љетну лигу.

“Како сада ствари стоје, Нуркић неће играти на ЕП-у. Не зато што не жели или што је с неким у сукобу, већ што је према уговору, као и сваки дебитант, дужан играти Љетну лигу”, казао је Трновчевић за Дневни аваз.

“Свако непоштовање уговора носи драстичне санкције и Јусуф се мора томе повиновати. Нуркићев распоред, у којем је једна од битних ставки одмор, односно опоравак, готово и не оставља простор и за Љетну лигу и за припреме репрезентације, односно ЕП”.

Међутим, Нуркићев агент је истакао да би се о наступу бх. кошаркаша на ЕП-у можда и могло преговарати с Нагетсима, све док из КС БиХ нису дошли да Јусуф љетос игра и за младу и сениорску селекцију.

“Ми смо већ овог јула били на ивици свађе с Нагетсима због тога што је Јусуф изабрао репрезентацију умјесто Љетне лиге. Но, како у послу нешто добијеш, нечег се мораш и одрећи. У овом случају, Јусуф се писмено обавезао да ће наредне године играти Љетну лигу. Да је било мало више мудрости, а мање емоција, нити би Јусуф обновио повреду током боравка у репрезентацији, а на то сам упозоравао јер је већ дошао ‘начет’, сигурно не би услиједио растанак какав се десио, нити би Нагетси заузели став који сада имају”, закључио је агент нашег репрезентативца у разговору за Дневни аваз.

Коментари / 0

Оставите коментар