Џерард пропушта Реал, мијења га Марковић

Менаџер Ливерпула вероватно ће сачувати капитена за суботњи окршај са Челсијем.

Фудбал 04.11.2014 | 17:15
Џерард пропушта Реал, мијења га Марковић

Са четири пораза у 10 кола Премијер лиге, Ливерпул је већ близу квоте изгубљених утакмица са краја претходне сезоне (шест).

То је за Брендана Роџерса знак да озбиљно размисли о клупским приоритетима, посебно што у суботу од 13.45 часова на Енфилду гостује лидер, Челси.

Менаџер Ливерпула признао је да постоји реална могућност да на гостовању Реал Мадриду, у оквиру 4. кола Лиге шампиона, одмори капитена Стивена Џерарда, као и брзоногог Рахима Стерлинга.

Џерард је најискуснији фудбалер "црвених" и ове сезоне је био у првих 11 на свим утакмицама Премијер лиге и Лиге шампиона.

"Имамо три велике утакмице у размаку од недељу дана - Њукасл, Реал и Челси. Морам да размислим колико смем да оптеретим неке играче, а истовремено и да водим рачуна о момцима које смо довели - не да седе на клупи, него да играју. Ставићу им до знања да верујем у њих и пружити им шансу. Како другачије да видимо да ли имају квалитет за Ливерпул", рекао је Роџерс.

Британски медији спекулишу да би на терен Сантјаго Бернабеуа од првог минута могли да истрче Лазар Марковић и Адам Лалана, који су плаћени по двадесетак милиона фунти, али у домаћем првенству нису имали велику минутажу.

Роџерс је додао да се у Ливерпулу јасно зна која такмичења су најважнија.

"Морам да будем одговоран. Наши приоритети су Премијер лига и Лига шампиона, баш тим редом".

Реал води на табели Б групе са свих девет бодова, док су Ливерпул, Базел и Лудогорец освојили по три.

"Редси" су пре две недеље на Енфилду изгубили од Мадриђана 0:3 (0:3), па је јасно да би и у најјачем саставу били аутсајдери на овом гостовању.

Борбу за друго место у групи и пласман у осмину финала водиће крајем новембра у Бугарској и почетком децембра против Базела код куће.

Коментари / 0

Оставите коментар