ЛШ: Бенфика - Монако, Зенит - Бајер

Тренер Монака Леонардо Жардим рекао је да његова екипа у предстојећој утакмици против Бенфике у Лиги шампиона мора да поправи игру у нападу.

Фудбал 04.11.2014 | 15:00
ЛШ: Бенфика - Монако, Зенит - Бајер

Фудбалери Монака играју у уторак у Лисабону против Бенфике утакмицу четвртог кола Групе Ц у Лиги шампиона.

Монако је на другом месту на табели са пет бодова, а Бенфика на последњем месту има бод. Први је Бајер из Леверкузена са шест бодова, а трећи је Зенит са четири бода.

У прошлом колу у Монаку екипе су одиграле без голова.

Монако у утакмицу улази после ремија против Ремса 1:1, што је наљутило тренера Жардима, пошто је његова екипа имала много прилика за гол.

“У свакој утакмици имало много прилика, али нисмо довољно прецизни. То морамо да поправимо", рекао је Жардим.

Монако се мучи у нападу, после одлазака Хамеса Родригеса у Реал Мадрид и Радамела Фалкаа у Манчестер јунајтед, а у 12 првенствених утакмица екипа је постигла 14 голова. Монако је остварио шест победа у последњих 15 утакмица у свим такмичењима.

Због повреде препоне у француском тиму неће бити Димитра Бербатова, Борхе Лопеса због повреде колена и Набила Дирара због проблема са листом, али би у екипу могао да се врати Жоао Мутињо, који се опоравио од повреде рамена.

Утакмицу ће у екипи Бенфике пропустити Елисеу, пошто је на тренингу повредио стопало, због повреде бутине одсуствоваће Ола Џон и Жардел, а због суспензије Лисандро Лопес.

У другој утакмици у Групи Ц Зенит од 18 часова на стадиону Петровски у Санкт Петербургу игра против Бајера из Леверкузена.

Откако је у марту Андре Вилас-Боаш преузео Зенит, екипа је у 29 утакмица остварила 22 победе у свим такмичењима, али је у последњих шест мечева победила два пута. Зенит у три од тих шест дуела није постигао гол, укључујући и последње две утакмице у Лиги шампиона.

Вилас-Боаш није забринут, пошто је његова екипа прва на табели домаћег првенства и није поражена у 12 утакмица. Зенит у дуел улази после победе у дербију у Москви против ЦСКА 1:0.

“Сви су и даље у доброј форми и свежи", рекао је Вилас-Боаш.

Бајер у дуел улази после пораза од Хамбурга 1:0 и победа у Русији би га учврстила на првом месту.

“Омогућили смо себи добру позицију и покушаћемо тако да наставимо. Мислим да ће ситуација у групи бити позната тек после последњег кола. Наш противник ће морати да напада и то ће нам отворити простор за контранападе", рекао је спортски директор Бајера Руди Фелер.

У немачком тиму због суспензије неће бити левог бека Вендела.

Коментари / 0

Оставите коментар