Вучић: Водим српску политику

Премијер Александар Вучић изјавио је да је у окобру први пут забележен суфицит буџета, односно већи приходи од расхода. "Приходи су у октобру износили 79,3 милијарде, а расходи 79 милијарди динара", рекао је премијер у емисији на ТВ Хаппy.

Србија 04.11.2014 | 07:31
Вучић: Водим српску политику

Он је оценио да би Србија, ако би се тако наставило, постала веома успешна и у краћем року него што је влада предвидела.

Према његовим речима, у октобру није било уплате акциза од једног великог произвођача, а да јесте, то би, приметио је, драматично повећало приход за још једну милијарду.
"Ако бисмо тако наставили, за мање времена од онога што сам ја говорио раније, Србија би била веома успешна", констатовао је Вучић.

Он је рекао да први пут имамо добро урађену акцизу на дуван, акциза на нафту иде добро, увозни ПДВ је изванредан,док домаћи ПДВ мора да се појача, али је, како каже, бољи него што је био.
"Више смо узели на ПДВ сада него у историји, чак 42,5 милијарди динара за октобар месец...То су неки добри трендови, који би требало да охрабре људе. Ми сада морамо да наставимо још јаче, такође и у борби против кријумчарења, шверца цигарета, резаног дувана, свега другог, али и у борби за наплату ПДВ-а", рекао је Вучић.

Премијер је навео да у борби за наплату ПДВ-а могу да помогну пензионери, млади и сви грађани ове земље.
"Кад људи траже фискални рачун они никог не малтретирају, него траже да се поштује закон и тиме штите и себе. Тиме себи и својој деци граде вртиће, школе, железничке станице, домове здравља, болнице...Ми некоме морамо да узмемо да бисмо могли друштву да вратимо и то људи морају да разумеју", поручио је премијер.

Према његовим речима, оно штоо додатно охрабрује је чињеница да тек следи подизање копа Тамнава и производња струје, затим да неко уђе у Железару у Смедереву, а следе и разговори о гасу и Фијату, као и о хемијском комплексу, који, како је рекао, тешко да може да купи неко осим Руса.

Вучић је навео да су процене раста за следећу годину биле 1,5 одсто, а сада би могло да се очекује више од два одсто, а у 2016. и више од три одсто.
"То би нас сврстало у врх Европе", рекао је он.

Председник владе додао је да осми месец за редом пада незапосленост.

Такође, и дефицит пада, и неће бити 220 милијарди динара, како је планирано, већ тешко да ће прећи 175 милијарди.
"Потцењивали смо себе и своје могућности", закључио је Вучић.

Водим српску политику

Вучић је рекао да води српску, а не било чију политику и да та политика ужива поштовање у свету, и онда када није увек свима по вољи.

Он је изјавио да је то био случај и са одлуком да се Русији не уводе санкције, и када је одложена посета албанског премијера Београду.
"Е да им се извињавам због тога што поштујем Устав и водимо српску политику нећу никада, а спска политика је да урадимо најбоље за наш народ, да не каљамо свој образ" рекао је председник владе.

Он је додао да је уверен да ће, без обзира ко буде био на власти, Србија морати да настави да поштује дату реч, да иде ка ЕУ, али и да не руши односе са Русијом.
"Србија не води ни политику мржње према Русији, нити проруску политику, већ српску политику", без обзира шта о томе говоре острашћени људи са обе стране.

Такође, додао је, исти став заступа без обзира на то са ким разговара, и његови партнери у саговорници у свету то знају.
"Није тајна да сам ја тежак човек и они то сви мисле (страни политичари и лидери) и они ће вам то и рећи и ја то не кријем. Изабран сам да водим најбољу политику за грађане Србије и најкориснију полтику за Србију" рекао је Вучић.

Према његовим речима, на мерама фискалне консолидације честитале су нам све светске инстритуције и лидери водећих земаља у свету.

Он је истакао да је Србија прва у Југоситочној Европи посегла за неизбежним мерама финансијске консолидације, те да по први пут има дугорочни развојни план.
"Изабрао сам да урадим то сто радим, иако знам да у Србији тек кад неко оде са власти или му се не дај боже нешто деси, почињу да га цене", рекао је Вучић, одговарајући на питање зашто је изабрао политички рискантан пут којим је кренуо у опоравак земље.

"Један од лидера синдиката ми је рекао да је фискалне мере требало применити још 2008. године", рекао је и истакао: "ММФ и Шветска банка и ЕУ подражавају мере владе Србије, све западне земље подржавају мере, а честитао ми је на храбрости и Владирмир Путин и рекао да је то велика и важна ствар".

"Знам да ће политички шпекуланти, тајкуни и други да кажу 'то је тај што вам је смањио плате'", рекао је Вучић и додао да је спреман да положи рачун грађанима, те да неће одстати све док има подршку.

"Ја нисам Пајтић", рекао је, и додао:

"Ја са шест одсто нећу да владам - било би ме срамота".

"Имамо по први пут озбиљан план, који није за пар месеци, него за године унапред, и није план да изађем на телевизију и причам свашта против политичких противника", рекао је, него да опоравимо земљу после деценија у којима су је уништавали његови претходници.

На питање када му је било најтеже, премијер је рекао да је то када су му пребили брата за време параде хомосексуалаца.

Он је рекао да напади на његову породицу не престају, наводећи да се то наставља и да се поводом наводне фирме његовог брата игнорише чињеница да он има судско решење да нема ништа са спорном фирмом.

Вучић је објаснио да је то био политички напад и да се такве ствари организују из БИА-е или полиције, по политичком налогу, и да је то припремано још раније, али да је то својевремено зауставио покојни Мики Ракић, рекавши да је срамота да се раде такве ствари.

Одговарајући на питања о цензури, Вуцицћ је приметио да је "у земљи цензуре и диктатуре постао главни лик хумористичких емисија".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милојко

04.11.2014 06:53

Претјерујеш Вучићу, по твоме ускоро ће Србија бити богатија од Швицарске. Ту причу смо већ чули и у РС-ој из уста Милокрада Лакташенка да ће РС бити богата земља и да ће људи одлично живети, да нам цвјетају руже итд. А резултати су контра. Видјеће се идуће године шта ће бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

04.11.2014 09:10

Пратим медије и постало ми је јасно да сви они медији који су против твоје политике Александре Вучићу, у правилу "уздижу у звијеузде" политику Молирада Додика!Зашто? Лично подржавам твоју политику и све што радиш у циљу побољшања српске позиције!

ОДГОВОРИТЕ