Канада прима рекордан број досељеника

Канада ће у наредној години примити између 260.000 и 285.000 досељеника, што је рекордан број у новијој историји те земље, рекао је министар за држављанство и имиграцију Крис Александер представљајући план о досељавању за 2015. годину.

Свијет 03.11.2014 | 16:39
Канада прима рекордан број досељеника

- Нови имиграциони план ојачава усредстређеност наше владе на дугорочни економски раст и на добробит свих Канађана. Овим планом пожелићемо добродошлицу рекордном броју особа које ће допринијети нашој
привреди и тржишту радне снаге, изјавио је Александер.

Он је рекао да ће Канада у 2015. ујединити више досељеничких породица и наставити да пружа помоћ најугроженијим грађанима свијета.

Највише нових досељеника (65 одсто) биће примљено у категорији економских имиграната, а преосталих 35 процената сачињаваће чланови породица досељеника који су већ у Канади и који желе да са њима наставе да живе у тој земљи. У ту трећину улазе и избјеглице и други које Канада прима по хуманитарним програмима.

Реализацији увећаног плана досељавања треба да допринесе и нови модел активног довођења економских имиграната назван "Брзи улазак", који ће почети да се примјењује од јануара 2015. године и пружаће већу флексибилност и брже испуњавање захтијева за радна мјеста за која нема довољно Канађана.

Кандидати за рад и усељење који имају важећу понуду за посао у Канади или номинацију по провинцијским програмима биће брже позивани да се пријаве за добијање статуса сталног становника.

Сваке године влада Канаде у договору с владама 10 провинција и три територије одређује укупан број новодошлих особа за које се очекује да ће бити примљени као нови стални резиденти (становници).

Од 2006. до 2013.године у Канаду се доселио рекордан број људи по разним основама - просјечно 257.000 сваке године.


Коментари / 0

Оставите коментар