Роби сматра Месија најбољим играчем икада!

Бивши тренер Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је да Лионела Месија сматра најбољим фудбалером у историји у интервјуу за “Јутарњи лист”.

Фудбал 03.11.2014 | 19:00
Роби сматра Месија најбољим играчем икада!

Просинечки је као аргумент за такву тврдњу истакао три сезоне током којих је Аргентинац постигао нешто што пре њега нико није успео.

Нападач Барселоне је освојио ‘Златну лопту’ на Светском првенству у Бразилу, на којем је његова репрезентација поражена од Немачке после продужетака.

Међутим, Месијева форма и физичка спремност су били тема многих полемиц ове године, многи стручњаци су чак изјавили да је изгубио страст према фудбалу, док су други истакли да су повреде утицале на њега.

Просинечки такође признаје да Меси није био на свом нивоу прошле сезоне, али наглашава да Аргентинцу нема равног, упркос невероватној форми у којој је фудбалер Реала Кристијано Роналдо у последњих 12 месеци.

“За мене, Меси је број један. Добро, прошла сезона му није била сјајна, али је у претходне три играо као нико у историји”, рекао је Просинечки.

Месијева сарадња са Нејмаром је практично процветала ове сезоне, али су у последње две утакмице, на којима им се придружио Луис Суарес, Каталонци доживели поразе. Иако многи сматрају да њих тројица не могу да играју у истом тиму, Просинечки се не слаже.

“Јохан Кројф, који ми је био тренер, и ја га поштујем много, каже да Меси, Нејмар и Суарес не могу да играју заједно. Али, ја кажем да могу. Его може да направи проблеме, али Нејмар и Суарес врло добро знају да је Меси број један и сви су главни трофеја, посебно Суарес, који их и нема. Разочарали су против Реала, али су и даље најбољи тим у историји. Навијач сам Реала, али да ме питате кога бих желео да тренирам, рекао бих Барселону”, истакао је Просинечки.

Што се тиче тренера, Просинечки је истакао да иако Пепа Гвардиолу сматра најбољим тактичарем у фудбалу, верује да је Дијего Симеоне заслужио да буде проглашен за најбољег тренера на свету ове године.

“Мој глас иде Гвардиолу, али морам да признам да је Симеоне постигао највише, јер Реал, Барселона и Бајерн имају Ферарије, а он има само БМW и ипак је освојио Примеру”, нашалио се Просинечки.

Коментари / 0

Оставите коментар