Ноле у Лондон окићен титулом Париза!

Новак Ђоковић одбранио је титулу на турниру у Паризу пошто је сигурном игром укротио сервисе и савладао Милоша Раонића са 6:2, 6:3 и тако направио одличну подлогу за завршни мастерс у Лондону.

Тенис 03.11.2014 | 09:30
Ноле у Лондон окићен титулом Париза!

Новак је забележио 600. победу, 20. мастерс титулу и трећи трофеј у Паризу, а све то за недавно рођеног сина Стефана. Раонић је кроз четвртфинале и полуфинале прошао уз невероватно добру игру и први ударац против Томаша Бердиха и Роџера Федерера, али је сервис у борби за титулу знантно попустио што је био прави знак за Ђоковића чији је ритерн био прави лек.

Новак је веома сигурно отворио дуел са три убачена прва сервиса и четири поена у низу за освојени први гем (1:0). Од старта је било јасно да ће Ђоковићу највише проблема правити сервис високог Раонића, али чим се уђе у размену удараца, српски тенисер је неприкосновен, те је успео да реализује већ прву брејк лопту за 2:0.

Као да је представнику Канаде већ тада било јасно да ће изгубити сервис, иако се играо тек трећи гем, али његова игра је била далеко испод очекиване, и пре свега, далеко испод Новакове који је допустио само један поен на путу до 3:0. Када ради сервис, Раонић је миран, јер је лако дошао до 30:0, али онда као по калупу Ђоковић улази у размену са основне линије и прави поен за 30:15.

Осетио је први тенисер света да се противнику стегла рука и да једноставно нема рецепт како да агресивније нападне поље иза мреже (40:40). Ђоковић је, уз само две грешке, дошао до друге брејк лопте, али је Милош, после много муке, дошао до првог гема (3:1).

Морао је Раонић много више да ризикује против технички поткованијег играча који сервира, а то му је донело прву прилику за брејк након доброг ритерна, али све је то пало у воду седам поена и нове, тешко стечене, предности Новака од 4:1. Некако је све лаганији посао био за Ђоковића који је познат по добром, можда и најбољем ритерну, јер је користио сваку прилику да натера противника "да игра", што овоме није пријало (0:40), али су поново ту били сервиси који су донели изједначење, а затим и нови гем (4:2).

Снага и воља код Раонића се полако враћала, а из поена у поен показивао је да се ипак није предао као што је то изгледало десет минута раније, па је створио три брејк прилике од којих му ниједна није омогућила повратак у сет, па је Новак дошао на гем од освајања деонице (5:2).

Ђоковић је затражио медицински тајм-аут пошто је било очигледно да има мањих проблема са скочним зглобом, али је после неколико минута било све санирано, тако да је могло да се настави са игром. Избацило је то мало из ритма Канађанина, довољно да још једном изгуби сервис за 6:2.

Нови сет, нова прича - Ђоковић је два пута морао да се вади из опасне ситуације (40:40), али је на гем лопту сјајно одиграо на мрежи и освојио поен (1:0). Раонић је својим грешкама доприносио нервози, тако да је направио дуплу сервис грешку на брејк лопти за велики хук за трибинама за 2:0.

Није Ноле добио олакшицу због предности, јер се Милош одлучио да му знатно отежа пут до титуле, тако да га је лако пратио до 4:2. Публика је покушала да подржи и погура Раонића ка трећем сету, али то није ишло лако, јер је на другој страни био противник који је желео да се меч што пре заврши (5:2).

Могао је Новак све у осмом гему да реши када је имао две меч лопте, али је приступио, чини се, мало неозбиљно са мишљењем да ће Раонић само препустити победу, али је на крају морао да одигра још један гем и дође до победе против храброг Раонића.

Коментари / 0

Оставите коментар